İskenderun’da Un Değirmenleri Parmakla Gösterilecek Kadar Azaldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde un değirmenleri parmakla gösterilecek kadar azaldı.Vatandaş hazır bulgura yönelince un değirmenleri siftahsız kepenk kapatmaya başladı.

Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bulgur, vatandaşlar tarafından marketten alınca, köy bulgurlarına rağbet azalmaya başladı. 20 yıllık değirmenci ustası olan Mehmet Gökçen, babasından devraldığı mesleği yürütmeye çalışıyor. İskenderun’a bağlı Modernevler Mahallesi Suçıkağı köyü yolunda hizmet veren değirmenci Gökçen yaptığı açıklamada, “Günde bir kişi bulgur çektirmeye zor geliyor. Bazen siftahsız kepenk kapattığımız günler oluyor. Bunun nedeni ise vatandaşların artık hazır bulgura yönelmesinden kaynaklanıyor.” dedi.

Geçen yıllarda şehirde yaşayan vatandaşların dahi köylerden çuvallar dolusu bulgur alıp, değirmende çektirdiğini ve yıllık bulgur ihtiyacını bu şekilde karşıladığını belirten Mehmet Gökçen, “Maalesef artık vatandaşlarımız biraz zahmetli, biraz da külfetli olduğu için köy bulgurundan çok hazır bulguru tercih ediyorlar. Oysa değirmende çekilmiş köy bulgurunun lezzeti ve yemeği de bir başka oluyor. Bunu bilen vatandaşlarımız ise maalesef parmakla gösterilecek kadar azaldı. Bizim işlerin de pek tadı tuzu yok. Bu gidişle belki de bizler de değirmeni kapatabiliriz.” diye konuştu.

İskenderun’da Un Değirmenleri Parmakla Gösterilecek Kadar Azaldı İskenderun’da Un Değirmenleri Parmakla Gösterilecek Kadar Azaldı İskenderun’da Un Değirmenleri Parmakla Gösterilecek Kadar Azaldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.