Temmuz Ayında Hatay’da Film Seti Kuruluyor

Yönetmen Mehmet Demir Yılmaz, ilk sinema filmini Hatay’da çekecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği film, Hatay’da yaşanan sıcacık bir dostluk hikâyesini anlatacak.

“ İKİ İYİ ÇOCUK”

Antakya doğumlu olan yönetmen Mehmet Demir Yılmaz, ilk sinema filmi için hazırlıklarını sürdürüyor. Yapımcılığını “KOZ” yapımın üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini birçok uluslararası ödülün sahibi olan Theos ARGRYS üstlenecek. Sonbaharda vizyona girmesi beklenen filmin öyküsü Hatay’da geçiyor. Filmde halk arasında “Komiser Murat” olarak bilinen gençle, ona kol kanat geren, ağabeylik yapan bir başkomiser arasında yaşanan kardeşlikten de öte bir dostluk hikâyesi anlatılacak.

Filmin senaryosunun gerçek hayattan esinlenilerek yazıldığını belirten Yılmaz yaptığı açıklamada, çekimlerin tamamını Antakya ve Hatay’ın diğer ilçelerinde yapacaklarını bildirdi. “Bu filmle seyircimiz zaman zaman çok gülüp, bazen de çok duygulanacak” diyen Yılmaz, “Liseye giderken, okul giriş çıkışlarında, okulun hemen karşısında caddenin ortasında dikilmiş, üzerindeki polis üniforması ile trafik polisliği yapan, bisikletine binerek ağzıyla polis siren sesi çıkaran, bizim o zamanki tabirimizle bir “Komiser Murat abimiz” vardı. Onun gerçek bir polis üniforması giyiyor olmasına şaşırırdım. Daha o zamanlar “ Bu çocuğun filmi çekilse” derdim. Şimdi o hayalimdeki filmi benim çekecek olmam müthiş heyecan veriyor” dedi.

Altı yıl önce İstanbul’da kurdukları “KOZ Yapım’ın” bugüne kadar oldukça özel projelere imza attığını kaydeden Yılmaz, “3 boyutlu filmler, dönem canlandırmaları, mini diziler, reklam ve belgesel çalışmalarımızdan sonra, ilk uzun metrajlı filmimiz “İki İyi Çocuk” olacak. Yılların verdiği tecrübe ile artık bir sinema filmi yapma vakti gelmişti” diye konuştu.
Kendisinin yazdığı senaryoyu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunduklarını, Bakanlığın, yüzlerce senaryo arasından seçerek bu filmi destekleme kararı aldığını belirten Yılmaz, bunun kendilerini gururlandırdığını vurguladı.

Yılmaz, şöyle konuştu:“Ulusal ve uluslararası birçok uzun metrajlı filmde, önemli görevler almış bir yönetmen olarak, Hatay insanının hoş görüsü, çok kültürlülüğü, sokaklara, caddelere ve çarşılara taşan karakteristik mimari, filmimizi güçlendirecek renkler katacak. Filmde işleyeceğimiz “dostluk ve sevgi” bu mekanlarda zaten organik bir unsur olarak var. Oyuncu seçimlerimiz İstanbul’da devam ediyor, Hatay’da da bazı görüşmeler yaptık. “İki İyi Çocuk” filmi; iki koca yürekli insanın bir araya geldiği zaman nasıl iyi iki çocuğa dönüşebildiğini, koskoca bir şehrin insanlarının iyiliklerde nasıl birleştiğini anlatacak. Oyuncular hariç, yaklaşık 60 kişilik bir teknik ekiple çalışacağımız film, katılacağımız uluslararası festivallerle de güzel şehrimizi tüm dünyaya ve ülkemize bir kez daha en iyi şekilde anlatacaktır. Tüm hemşehrilerimizin çalışmalarımız sırasında yanımızda olacağına inancımız tam”.

Temmuz Ayında Hatay’da Film Seti Kuruluyor Temmuz Ayında Hatay’da Film Seti Kuruluyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.