Konteynerin İçinde Çocuk Var…!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İskenderun’da da Sokak çocuklarının mesleği olarak görülen atık toplayıcılığı, artık ciddi bir sektör haline geldi.

Yaşam koşulları İnsan’ca değil,Tek amaçları iş sahibi olup yaşama tutunmak olan bu çocuklar çok zor koşullarda yaşamaya çalışıyorlar. Çöp toplayan bu çocuklarımız başta Hepatit B olmak üzere pek çok hastalık taşıyor da olabilirler.

Son yıllarda İskenderun’da sığınmacı göçler ile birlikte, dar gelirli ailelerin oturdukları semtlerde yoksulluk da arttı. Yaşamlarını sürdürmek için tek umutları çöp tenekelerinden dönüştürülebilecek atıkları toplamak olan yüzlerce kişi her gün yollara dökülüyor. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplayıcılar, cadde ve sokaklarda kimi zaman büyük çöp konteynerlerinin içine giriyorlar, çöp kutularını tek tek karıştırıp metal, plastik, karton gibi katı atıkları bularak ekmeklerini kazanmak zorunda kalıyorlar.

Her sabah kentin her sokağı ve caddesi, çöp konteynerleri ve kutuları önünde ekmek peşinde koşan atık toplayıcıları görmemek mümkün değil.

En güzel çağlarını hayat mücadelesiyle geçiren bu çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek en önemli sosyal sorumlulukların biridir.

Konteynerin İçinde Çocuk Var…! Konteynerin İçinde Çocuk Var…! Konteynerin İçinde Çocuk Var…!

Önceki İçerikTürk Sineması’nın bilinmeyenleri İSTE’de anlatıldı
Sonraki İçerikYüksek Öğretim Kurumu üyelerinden İTSO’ya ziyaret