İskenderun Belediye Meclisi 4 Gündem Maddesiyle Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Zabıta ekiplerimiz ilçe genelinde hem görüntü kirliliği yaşatan, hem de trafikte kurallara uymayan kağıt ve pet şişe toplayıcılarına yönelik denetimler sırasında bir grup tarafından çirkin bir saldırıya uğramıştır. Ekipler halkın can ve mal güvenliği konusunda tehlike arz eden kağıt toplayıcılarına yönelik denetimlerini sürdürecektir. Görevini yapan personelimize yapılan bu saldırıyı kınıyor, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum. Bu konuda gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır” dedi.
Ardından konuşan meclis grup başkanvekili ise Zabıta personeline yapılan çirkin saldırıyı kınayarak yaralı personellere acil şifalar dilediler.

İLAÇMA KONUSU BÜYÜKŞEHİR’İN

İskenderun’da gündeminde olan ilaçlama konusu konusunda da açıklama yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”İlaçlama konusunda Sayıştay’ın almış olduğu karar var. Sayıştay almış olduğu kararda ilaçlama işinde yetkisinin büyükşehirde olduğunu belirtiyor. Biz bu kararları büyükşehire ve ilgili yerlere ilettik. Bu konuda Sayın Valimizin koordinasyonunda ilerleyen günlerde bir toplantı yapılacak. Oradan bir netice çıkacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.
Gündemde bulunan ;

1- Konarlı Mıntıkası 325/A ada 1, 2, 3,….15, 16 ve 325/B ada 1, 2, 3,….15, 16 nolu parsellere yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.
2- Belediyemizin 2016 Yılı Kesin Hesabının Meclisce görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi,oy çokluğu ile kabul edildi.
3- Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Türksat A.Ş. arasında imzalanan hizmet sözleşmesi ve eki teknik şartname kapsamında Türksat A.Ş. tarafından yürütülmekte olan “Hatay İli, İlçe ve Mahalle sınırları haritası” çalışmalarının tamamlanabilmesi için İlçe ve Mahalle sınır harita krokilerinin ilçe belediye meclislerince onaylanması istendiğinden konunun Meclisce görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile komisyona sevk edildi.
4- Sarıseki Mahallesi, Organize Sanayi Bölgesi önünde, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yapılması planlanan liman amaçlı 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifine ilişkin ilgili belediye meclis kararları ile kurum görüşleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından istenildiğinden konunun Meclisçe görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile komisyona sevk edildi.

İskenderun Belediye Meclisi 4 Gündem Maddesiyle Toplandı

Önceki İçerikPolis Meslek Yüksekokullarına 2.500 polis memuru adayı alımı yapılacak
Sonraki İçerikHatay’da Güvenlik Toplantısı Gerçekleşti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.