Kanaat Önderlerinden Sağduyu Çağrısı

Hatay’ın Arsuz ilçesindeki Gözcüler Asri Mezarlığı ve Hacı Ahmetli Mahallesinde bulunan Alevi vatandaşlara ait 10 mezarlık ve 1 Türbe, geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edilmişti. Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, yönetim kurulu üyeleri ve kanaat önderleri ile birlikte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret ederek halka sağduyu çağrısında bulundular.
EHDAV genel başkanı Ali Yeral ile birlikte EHDAV yönetim kurulu üyeleri ve Hatay’ın önde gelen kanaat önderleri, kutsal değerlere yapılan saldırı eylemlerini kınayarak meczupların bir an önce yakalanıp cezalandırılmalarını beklediklerini dile getirdiler. Ziyaret sırasında toplum barışını bozmaya yönelik bu tür çirkin saldırılara karşı herkesin daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken Arsuz Belediye başkanı Nazım Culha, özellikle Hatay’da yaşayan Alevi vatandaşlara sağduyu ve itidal çağrısında bulundu. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Yüzyıllardır Hatay’da ve Arsuz’da süre gelen kültür ve inanç zenginliğimizin varlığı tüm dünyaya örnektir. Bu inanç ve kültür zenginliğimizi oluşturan farklılıklarımız, yüzyıllardır uyum içerisinde birlikte, kardeşçe huzur içinde yaşamaya devam ediyor ve böyle devam edecektir. Bölgemizde barış ve huzurun bozulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Arsuz’un Gözcüler Mahallesi ve Hacı Ahmetli Mahallesinde bulunan mezarlıklarda toplam 11 mezara yapılan çirkin saldırıyı kınadıklarını ifade eden Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, “Hatay farklılıklarıyla barış ve huzur ortamıyla hem Türkiye’ye, hem orta doğuya örnek bir kenttir. Burada yaşayan hiçbir Alevi’nin Sünni kardeşiyle, hiçbir Müslüman’ın Yahudi, Ermeni, Hıristiyan vatandaşıyla, hiçbir Arabın Türk, Kürt, Ermeni ile sorunu yoktur. Şu ana kadar alacak verecek ya da benzeri bireysel nedenler dışında kabirlere, mezarlara saldırı duymadık. Şu ana kadar hiçbir türbeye, camiye veya kiliseye, bir alevinin, bir Sünni’nin, bir Müslüman’ın veya Hıristiyan’ın saldırdığını ne gördük ne de duyduk. Şu an bunların peş peşe gelmesinin manidar ve kirli amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Referandumun ertesi gününde olmasının da burada çirkin ellerin, provokatörlerin işbaşında olduğu hissiyatını bizde uyandırdı. Bizler Alevi’siyle Sünni’siyle, Müslüman’ı Hıristiyan’ı Yahudi’siyle, Türkü, Arap’ı, Kürdü ile hem Hatay’da, hem Türkiye’de birlik ve beraberliğimizi kesinlikle bozmayacağız, bozdurmayacağız. Provokatörlere, kirli emellere, çirkin ellere fırsat vermeyeceğiz. Yöneticilerimizden, yetkililerden temennimiz, toplumumuzun hassasiyetini göz önünde bulundurarak, özellikle inançlara ve mukaddesata yönelik bu tür çirkin ve tehlikeli saldırıları önlemeye yönelik tedbirler almaları ve saldırganları en kısa zamanda yakalayıp adalete teslim etmeleridir. Vatandaşlarımızın huzuru, halkımızın da gönlünün rahatlaması için bunları ivedilikle yapacaklarını ümit ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimseye fırsat vermesin.” dedi.
Yüzyıllardır Hatay’da ve Arsuz’da kültür zenginliği ve inanç zenginliğinin varlığını hatırlatan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bölgemizde farklı inanç ve kültürlerin yüzyıllardır uyum ve saygı içerisinde birlikteliği var. Provokatif sonuç doğurabilecek bu tür eylemler bizleri üzdü. Bu menfur saldırı İlçe halkını da tedirgin etti. Bunlar çok hassas konular, münferit olaylar olabileceği gibi provokatif amaçlı da olabilir. Bu karanlık oyuna gelmeyeceğiz. Biz emniyet birimlerimize, jandarma kuvvetlerimize inanıyoruz, güveniyoruz. Ciddi bir çalışma içerisindeler. Bu çalışmaların sonuçlanmasından sonra beraber bir değerlendirme yapmayı umuyoruz. Sağduyulu dikkatli ve İtidalli davranmalıyız. Barış ve huzur ikliminin zedelenmesine müsaade etmeyeceğiz. Bizim söylemlerimiz dışında halkı sokağa çağıran bazı söylemlere kimse itibar etmesin. Bizler bu hassas konunun meydana geldiği ilk andan itibaren kesintisiz yakın takipçiyiz. İnşallah bu faillerin kısa sürede yakalanacağına inanıyorum ” dedi.

Kanaat Önderlerinden Sağduyu Çağrısı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.