Gözcüler Asri Mezarlığı ve türbesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi

“İbadethanelerimiz ve mezarlıklarımız en kutsal değerlerimizdir”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kimliği belirsiz kişiler tarafından mezar taşları kırılan Gözcüler Mahallesi’ndeki Asri Mezarlığı ve tahrip edilen ibadethanede incelemelerde bulundu. Halkın provakatif bir girişim olabileceği endişesine karşı sağduyu çağrısı yapan Başkan Culha, huzur ve barış kenti Arsuz’da böyle girişimlerin olamayacağını belirterek,mezarlığa ve türbeye zarar verenlerin alkol veya madde bağımlısı olabileceğine dikkat çekti.
Başkan Yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci, Zabıta Müdürü Cüneyt Özbey Çavdır, Hatay Büyükşehir Belediyesi Arsuz Koordinatörü Edip Kaynar’ın da eşlik ettiği incelemede mezarlıkta bulunan ve gergin oldukları gözlenen Gözcüler Mahallesi sakinleriyle sohbet eden Başkan Nazım Culha, herkes için maneviyatı yüksek olan böyle yerlerin tahrip edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.
Konu duyulur duyulmaz emniyet teşkilatının titiz bir çalışma başlattığını ve soruşturmanın tamamlanmasının ardından mezarlıkların tadilatını gerçekleştireceklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Sayın Kaymakamımızla ve Emniyet Müdürümüzle görüştük. Lütfen, sakin olun, infial gerektirecek bir durum yok. Emniyet Müdürlüğümüz parmak izleri aldı. Bazı madde bağımlıları olabilir. Emniyetimiz araştırmasını tamamlasın. Hepimiz konunun yakın takibindeyiz. Konuyu duyar duymaz hem Emniyet Müdürlüğümüz, hem de Kaymakamımızla görüştük. Tabii ki; bunu ne akıl, ne izan kabul etmez. En kutsal değerlerimiz mezarlıklarımız ve ibadethanelerimizdir. Bu bütün dünyadaki insanlar için böyledir. Sakin olmak lazım. Soruşturma biter bitmez, biz mezarlıklarımızın tadilatını yapacağız” şeklinde konuştu.

Gözcüler Asri Mezarlığı ve türbesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi Gözcüler Asri Mezarlığı ve türbesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi Gözcüler Asri Mezarlığı ve türbesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi

Önceki İçerikÇocuklarda Öksürük Şurubu Kullanımına Dikkat
Sonraki İçerikOHAL 3 Ay Uzadı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.