Arsuz EXPO 2021 için önemli bir merkez

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Maden’i makamında ağırladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ile Arsuz Belediyesi’nin uyum – işbirliği ve koordinasyon şeklinde devam eden hizmetlerin değerlendirmesinin yanı sıra EXPO 2021 Fuarı’nda Arsuz’un önemine de dikkat çekilen buluşmada Başkan Culha, Genel Sekreter Maden’e “Büyükşehir Belediyemizden bu dönem içerisinde altyapı ve hizmet binası istiyoruz” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne iletilen her talebin olumlu karşılandığını belirterek, başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Genel Sekreter Mehmet Maden’e teşekkür eden Başkan Nazım Culha, “Bizim büyükşehirden bu dönem içerisinde beklediğimiz iki ana projemiz var. Biri kanalizasyon, diğeri de hizmet binası.. Akçalı Mahallesi’nde kamulaştırılarak tapusunu aldığımız 100 dönümlük arsada yapılacak olan yeni hizmet binamızın yeni bir yaşam ve kültür alanı olması için proje çalışmalarımız devam ediyor. Burada ayrıca vatandaşın hizmet akışını kolaylaştırmak için büyükşehir ve HATSU binaları da yapılacak. Arsuz’u oraya taşıyacağız, mevcut Rhosus’tan kalan Arsuz’u da tarihi Arsuz olarak koruyacağız” derken, turizm ve tarım kenti olan Arsuz’da altyapı olmamasının yarattığı sıkıntılara değindi.

EXPO 2021 Fuarı’nda Arsuz’da var!
Yeni hizmet binasının Arsuz’un vizyonuna ve konseptine yakışır bir hizmet binası olacağına inandığını dile getiren Maden, “100 yıl ileriyi düşünerek, yarınları düşünerek hareket etmek gerekiyor. İnşallah güzel bir hizmet binası olur, Arsuz’u ileriye taşır. Sizlerle uyumlu bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. İçmesuyu şebekelerimiz eski. Asbestli borular var ve bunlar kansorejen. Şebeke eski olduğu içinde su şebekede kayboluyor. Bunların değişmesi lazım, bunun için de belli bir süreç gerekiyor. Arsuz İçmesuyu Şebekesi yenilenmesi ve altyapı için de ilgili bankalarla kredi görüşmeleri devam ediyor, anlaşma sağlanır sağlanmaz inşallah Arsuz’a yeni içmesuyu şebekesi ve altyapıyı kazandırırız. Büyükşehir olarak ayrıca, hizmet binası yapmadığımız iki ilçemiz kaldı. Bunlardan biri Arsuz, diğeri ise Dörtyol. İnşallah bunları da en kısa zamanda yapacağız” dedi.
Hatay’da EXPO 2021 fuar hazırlığına başladıklarını söyleyen HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, “EXPO 2021, aslında çok uzak değil. Bu fuarla Hatay’da 2 – 2,5 milyon insanı ağırlamayı ve tam anlamıyla bir cazibe merkezi oluşturmayı planlıyoruz. Bu noktada da Arsuz önemli bir merkez. Günübirlik tesislerin, işletmelerin ve yatırımcılarımızın hazır olması için çalışmalara başladık. Çünkü, ilimize gelen misafirler için lojistik, konaklama ve ulaşım çok önemli. Bu konuda yapılabilecekler için sizlerle istişare halinde olacağız” şeklinde konuştu.

Culha’dan Başkan Savaş’a teşekkür
EXPO 2021 Fuarı’nı Hatay’a kazandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ayrıca teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz olarak fuara her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazır olduklarını dile getirerek, konaklama ile ilgili ilerleyen süreçte esnafla bir araya gelinebileceğini söyledi.

Arsuz EXPO 2021 için önemli bir merkez

Önceki İçerikİskenderun’lu Polis memuru Burhan Mercan şehit oldu
Sonraki İçerikİskenderun “Evde Temizlik” Hizmeti Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.