İTSO’da Arapça kursları başladı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Uzman Dil Eğitmenleri tarafından Arapça kursları verilmeye başlandı.

Hatay Coğrafi yapısı ve konumu itibari ile Ortadoğu’ya yakın olması, bölgedeki bir çok firmaların Arap ülkeleri ile ticaret yapması, yabancı dile ihtiyacı her geçen gün arttırmaktadır.

Özellikle Suriye’de yaşanan savaşlar nedeniyle çok sayıda mültecinin ülkemize gelmesi ve bölgemizde yaşamlarını devam ettirmesi sonucu Arapça dil eğitiminin bölgemiz için çok önemli olduğu bilinci ile hareket eden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Türk vatandaşlarımıza Arapça, mültecilere de Türkçe dil eğitimi verilmesi için önemli bir projeye daha imza attı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında başlayan Arapça kurslarının ilk gününde, Arapça Kurs eğitmeni Hasan Yanmış tarafından Arapça dil eğitiminin günlük yaşantımızda ve ticari yaşantımızdaki önemine dikkat çekildi.

Arapça kursların ilk gününde kursiyerlere ve Arapça hocası Hasan Yanmış’a başarılar dileyen İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, Arapça dilinin önemine vurgu yaparak, “Bölgemizde yaşayan mültecilere yönelik önümüzdeki günlerde Türkçe kursları da başlayacak. Bunun yanında önümüzdeki aylarda Suriye’de yaşanan kaos ortamı sona erdiğinde bölgemizde ciddi oranda ticari ilişkiler de olacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın ve özellikle ticari faaliyetlerde bulunan müteşebbislerimizin Arapça öğrenmesi, hem de bölgemizde yaşayan mültecilere yönelik Türkçe eğitimlere ihtiyaç duyulacağı için Odamızda Arapça kurslar düzenliyoruz. Bu vesile ile tüm katılımcılara başarılar diliyorum” dedi.

İTSO’da uzman Dil eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde, Birinci derslik kurslar, A1 seviyesinde başlatılacak. Kursların 4. Ay sonunda ise sınav yapılacak. Başarılı olan kursiyerlerin 4. Aydan sonra A2 seviyesinde ikinci kademe kurslara devam edebilecek.

İTSO’da Arapça kursları başladı

Önceki İçerikKüçük sanayi sitesinde asfalt çalışmaları devam ediyor
Sonraki İçerik“Evet” çıksa ne olur, “Hayır” çıksa ne olur?
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.