Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, “Hatay’da Turizm hamlesi başlatıyoruz”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, Hatay’da gerçekleştirecekleri turizm hamlesi hakkında müjdeli haberler verdi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ak Pati İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ilçe yönetimi ve Turizm müdürleri ile birlikte İTSO’yu ziyaret ettiler.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO yönetimi tarafından kapıda karşılanan Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Hüseyin Yayman; Hatay’ için gerçekleştirecekleri turizm hamleleri ile şehrin turizmde hak ettiği yere geleceği müjdesini verdi.
İTSO Başkanı Yılmaz, “Şehrimizde önemli yer tutan Turizm potansiyeli değerlendirilmeli” Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO yönetimi olarak bölge ekonomisine katkı sunmanın gayreti içerisindeyiz, şehrimizin sorunları ve çözümü noktasında sağ olsun milletvekilimiz Orhan Karasayar’ın da önemli desteklerini görmekteyiz. İskenderun Limanı Türkiye’nin en önemli limanlarından biri. İskenderun sürekli sanayi şehri olarak anılıyor. Oysa şehrimiz deniz ve yayla turizmi açısından son derece potansiyele sahip bir konumda, gerek Arsuz sahillerimiz, gerekse yaylalarımız turizm yönünden çok daha iyi değerlendirilebilir. Medeniyetle şehri Hatay’ın tarihi yapısıyla İskenderun’un denizini entegre edip, kruvaziyerlerin yani büyük yolcu gemilerinin İskenderun’a gelmelerini sağlayabiliriz. Bu gemilerin İskenderun ve Antakya ya geldiğini düşündüğümüzde her gemide yaklaşık 5 bin 6 bin yolcu olduğunu düşünürsek, önemli bir döviz girdisi olabilir. Bu gemilerin körfezimizde bir gün bile demirlemesi, esnafımıza nefis aldıracaktır ve bölge turizmi de canlanacaktır. Hatay’da tarih, doğa, deniz yayla turizmi yönünden tüm güzellikler mevcut ancak bölgemize sahip çıkılması lazım. Bu konuda hükümetimize ve Kültür Bakanlığımıza da sizlerin vasıtasıyla taleplerimizi iletmiş olalım. Bu vesile ile odamızı ziyaret ettiğiniz için yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Yayman, “Kültür Turizmi canlanacak”
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin yayman, İTSO Ziyaretinde yaptığı konuşmasında, “Hatay’da turizm hamlesi başlatıyoruz. İskenderun Belediyemiz ile birlikte Kültürhan projemiz var. Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinin benzerini İskenderun’a da yapacağız inşallah. Ziraat bahçesinin içerisinde bin kişilik bir konferans salonunun olduğu aynı yapıyı buraya yapmayı düşünüyoruz. İçerisinde 30 ayrı iş yerinin faaliyet göstereceği Avrasya kültürümüzü canlandıracak olan bu Kültürhanı esnaflarımız yönetecek. Burada bayanlarımız da yer alacak. Bu kültürhan da el sanatları, yöresel ürünler, pastane, lokanta, Restaurantlar olacak, Bunun yanından Sahile Anıt alanının hemen arkasına kütüphaneler yapmayı düşünüyoruz. Belen’in hemen girişine Kültür parkları yapılacak Bunun yanında İskenderun’a değer katacak tüm projeleri inceliyoruz. Hatay’da turizm hamlesi başlatacağız. Denizlerimizden de istifade edilecek. Yolcu gemilerinin Körfeze gelmesi ve Antakya ve çevre ilçelerdeki tarihi mekanların gezilmesi için girişimler yapılacak. Bu konularla ilgili Hatay Kitapçığı bastırdık, Hatay’ı anlatan yeni tanıtım filmleri de çekiyoruz. Bu bölgenin turizm de hak ettiği yere gelmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sizlerin desteği bizlere çalışma azmi veriyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman konuşmasının devamında ise; “Sivil Toplum örgütlerinin çalışma ve fikirleri bizlere yön veriyor. Bu bakımdan sizler bu bölgenin ekonomisine yön veren değerli iş adamlarınız. Bu vesile ile 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Referanduma da dikkat çekmek istiyorum. Daha güçlü ve İstikrarı yakalamış bir Türkiye için, seçimlerin çok önemli olduğunu da belirtmek isterim” şeklinde ifadelere yer verdi.
Turizm Bakan yardımcısı Hüseyin Yayman ve Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatının ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Gassan Kuran, Adnan Mursaloğlu, M.Ali Bulut, Mehmet Ünüvar ve İTSO Meclis üyeleri de hazır bulundular.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, “Hatay’da Turizm hamlesi başlatıyoruz” Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, “Hatay’da Turizm hamlesi başlatıyoruz” Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, “Hatay’da Turizm hamlesi başlatıyoruz”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.