İgev’ Den Muhteşem Konser Etkinliği

İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) kuruluşunun 20. Yılını Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı konser salonunda organize ettiği Antakya Medeniyetler Korusu konser etkinliğiyle kutladı.
Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı konser salonunda İGEV ‘in kuruluşunun 20. Yılı dolasıyla organize ettiği Medeniyetler Korosu konser etkinliği büyük ilgi gördü.
İlimizdeki ve ülkemizdeki barış ve dostluğu tüm dünyaya tanıtan ‘Medeniyetler Korosu’nun muhteşem konseri izleyenleri büyüledi.
İGEV in organize ettiği Antakya Medeniyetler Korosu konserinde açılış konuşmasını İskenderun Güney Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Uyar yaptı.
Konser öncesi bir konuşma yapan İGEV Başkanı Şefik Uyar,

Şefik Uyar, ‘’Aydın bir nesil, Aydınlık bir gelecek için’’ ülküsünü ilke edinmiş, sosyal ve kültürel bir eğitim kurumu olan İGEV, 1997 yılında 176 kurucu üyesi ile bir araya gelerek kurulmuştur. Çağdaş, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerlerine bağlı olarak heyecanla tam 20 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz İskenderun Güney Eğitim Vakfı’mızın 20. Kuruluş yıl dönümü hepimize kutlu olsun.
İGEV kuruluşundan bugüne kadar maddi imkanlardan yoksun, ihtiyaç sahibi üniversitede okuyan 1600 öğrenciye karşılıksız eğitim bursu vermiştir. Bu burslar eğitime gönül vermiş eğitim gönüllüsü dostlarımızın katkıları ve yaptığımız sosyal etkinliklerden elde ettiğimiz gelirlerle sağlanmıştır.
Kuruluşumuzun ilk yıllarında zor şartlarda çalışmalar yapılarak birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve ortak çalışma ile bu günlere geldik. İGEV’in kuruluşundan bu yana altı başkan ve yönetim kurulu görev aldı. Her başkan ve yönetim kuruluda imkanları dahilinde en iyisini yapmaya çalışmıştır. Bu arada kadınlarımızı da unutmadık. Kadın kollarımızın gayretleri, çabaları ve fedekarca yaptıkları çalışmalar sayesinde İGEV daha da büyüdü. Kadınlarımızın katkıları İGEV’in büyümesinde büyük paya sahiptir. Huzurunuzda kadın kollarına teşekkürlerimi sunuyorum. İGEV’in kuruluşundan bugüne kadar sırası ile görev alan başkanlarımızın isimlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Birinci, ikinci ve üçüncü dönem kurucu başkanımız Ruslan Coşkunırmak, 4. Dönem Başkanımız Mehmet Belli, 5. Dönem Başkanımız Mecit Atar, 6. Dönem Başkanımız Talat Çiçek, 7. Dönem Başkanımız Mithat Barutçu’ya ve o dönemde görev alan yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca benim başkanlığım dönemi olan 8. 9. ve 10. Dönemde görev alan yönetim kurulu üyelerine de çok teşekkür ediyorum. Bu başkan ve yönetim kurulu üyelerimizin çalışmaları ve eğitim gönüllülerimizin katkıları ile tam 1600 öğrenciye karşılıksız burs vermenin mutluluğu ve gururu yaşanmıştır. Yine başkanlar ve yönetim kurulu üyelerimizin yoğun çalışmaları ile yatırım için ayırdığımız bütçe ile çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Bu yatırımlarımız;
1-İGEV Vakıf Merkezi
2-Karaağaç Mahallesinde 4600 metre kare Kolej yapmak için aldığımız arsamız
3-Gelişim Hastanesi’nin yanında 6185 metrekare Yurt yapmak için aldığımız arsamız.
Bu yerleri Vakfımızın adına edinme mutluluğunu ve gurunu yaşadık. Gelişim Hastanesinin yanında bulunan arsamızın üzerine 300 Kız 300 Erkek öğrenci kapasiteli 2 blok halinde öğrenci yurdu yapımı ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte ve yakın bir tarihte de inşaat protokolü imza aşamasına gelecektir. Bu yatırımlarımızda emeği geçen başkanlarıma ve yönetim kurulu üyelerimize, belediye başkanlarımıza, mecliste grubu olan tüm partilerin meclis üyelerine ve iş adamlarımıza yapmış olduğu maddi ve manevi katkılarından dolayı İGEV ailesi adına şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel ve anlamlı 20. Kuruluş yıl dönümü gecemizi, yönetim kurulu üyemiz Sn. Haydar Yolcu’nun girişimleri ile Hatay Antakya Medeniyetler Korosu konserini tertip ettik. Değerli koro Şefimiz Sn. Yılmaz Özfırat’a ve ekibine bizi kırmayarak 20. Kuruluş yıldönümü gecemizde bizlerle beraber olduklarından ve siz eğitim gönüllüsü dostlarımızın katılımlarından dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Dedi.
Dünyanın birçok kentinde konserler veren, seslendirdiği ilahi ve şarkılarla dünyaya barış ve kardeşlik mesajları ileten koronun konserinde kardeşlik ve barış mesajları ile dolu parçaların yanında Türkçe, Arapça ve İbranice dillerinde çeşitli eserler sunuldu. Antakya Medeniyetler Korosu İskenderun’da izleyenleri büyüledi.
İGEV’in 20. Kuruluş Yıl dönümü kapsamında düzenlenen konseri, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi, belediye meclis üyeleri, İskenderun Ticaret Borsası Başkanı Engin Vayısoğlu, eğitim gönüllüleri, iş adamları ve çok sayıda davetli izledi.İgev’ Den Muhteşem Konser Etkinliği İgev’ Den Muhteşem Konser Etkinliği İgev’ Den Muhteşem Konser Etkinliği İgev’ Den Muhteşem Konser Etkinliği

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.