İskenderun Teknik Üniversitesi’nde ‘SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI’ yoğun ilgi gördü

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kaçın ve İSTE İnşaat Mühendisliği 3.üncü sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Spagetti Köprü Yarışması’, Nuh’un Ankara Makarnası, İnan Yapı Market ve Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları sponsorluğunda gerçekleştirildi.

İSTE Merkez Kampüs İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirilen yarışmada 20 grup halinde toplam 120 öğrenci yarıştı. İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin köprü projeleri, konunun uzmanları ve ilgili akademisyenlerden oluşan bir heyet tarafından değerlendirildi. Projelerin değerlendirilmesinde “tasarım” ve “estetik görünüm” en önemli iki unsur olarak ön plana çıktı. Etkinlik sırasında tüm katılımcılara ve misafirlere makarna ikramı yapıldı.

Spagetti köprülerin dayanıklılık testine tabii tutulmasının ardından, tüm ilgili kriterler göz önüne alınarak; ‘Spagetti Köprü Yarışması’nın sonuçları açıklandı. ‘Spagetti 4 Gad’ grubuna ait köprü 16.085 gram taşıyarak üçüncülük başarısını elde etti. ‘Spagetti 4 Gad’ grubu madalyasını ve ödülünü İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Selahattin Gündüz’den aldı. Ankraj grubuna ait köprü 11.380 gram ağırlık taşıyarak ikinci oldu. Ankraj grubu madalyalarını ve ödülünü İSTE İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek’in elinden aldı. ‘Spagetti Köprü Yarışması’nda birinci olan Bridge Engineers grubu üyelerine madalyaları ve ödüllerini Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları Temsilcisi Görkem Boğa tarafından verildi. ‘Spagetti Köprü Yarışması’ sponsorlarından Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları Temsilcisi Görkem Boğa, yarışmada birinci olan gruba ayrıca 10 saatlik ücretsiz dil eğitimi vereceklerini belirtti.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde ‘SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI’ yoğun ilgi gördü İskenderun Teknik Üniversitesi’nde ‘SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI’ yoğun ilgi gördü İskenderun Teknik Üniversitesi’nde ‘SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI’ yoğun ilgi gördü İskenderun Teknik Üniversitesi’nde ‘SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI’ yoğun ilgi gördü İskenderun Teknik Üniversitesi’nde ‘SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI’ yoğun ilgi gördü

Önceki İçerikSahil bandında akıllı,otomasyonlu ,ledli ve kameralı aydınlatma sistemi kurulum çalışmaları devam ediyor
Sonraki İçerikİskenderun’da temizlik çalışmaları devam ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.