Dikilen ağaçlar, öğrencilere emanet

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ağaç dikim törenine katıldı.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Arsuz Orman İşletme Müdürü Emine Sarı’nın ev sahipliğinde düzenlenen törende ilçe genelinde dikilecek olan 2100 ağaçtan 500 tanesi Uluçınar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bahçesinde protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.
Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Orman İşletme Şefliği işbirliği ile Hatay Orman İşletme Müdürlüğü’nden ilçe genelindeki okullar ve kurumlar için 2100 ağaç talep ettiklerini söyleyen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Orman Bölge Müdürlüğü ile bu yıl çok güzel projeler hazırladık. Dağ mahallelerimize gelir getirici tür fidan ekimi çalışmaları gerçekleştirdik, günübirlik ziyaretçilerimiz için büyük bir mesire alanı çalışması içerisindeyiz. Çok sayıda fidan dikimi planlıyoruz. Orköy aracılığıyla Süt Sığırcılığı Projesi gerçekleştiriyoruz. Tüm bunlardan dolayı Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğümüze, Hatay Orman İşletme Müdürlüğümüze, Arsuz-Uluçınar Orman İşletme Şefimize ve emeği geçen herkese şahsı ve ilçemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı daha sonra, öğrencilere fidan dikmenin öneminden bahsederek, “15-20 yıl sonra bu okulu ziyaret ettiğinizde belki ‘Bu fidanı ben dikmiştim’ diyeceksiniz. O yüzden bu fidanlara gözünüz gibi bakın. Bu ağaçlara sizlere emanet” dedi.
Kaymakam Musa Sarı’nın konuşmasının ardından Arsuz Orman İşletme Şefliği yetkililerince öğrencilere nasıl dikileceği ve can suyu verilmesinin önemi anlatıldı.
Törenin ardından Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte ağaç dikti.

Dikilen ağaçlar, öğrencilere emanet Dikilen ağaçlar, öğrencilere emanet

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.