İskenderun’da 17.150 kg toz esrar maddesi ele geçirildi

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünce; Halkımızın güven, huzur ve sükûnu başta olmak üzere, gençlerimizin ve çocuklarımızın, kötü ve zararlı alışkanlıklardan (alkol düşkünlüğü, uyuşturucu madde bağımlılığı, suç işleme, kumar ve benzeri kötü ve zararlı alışkanlıklar) korunması amacıyla yürütülen çalışmalar titizlikle ve hassasiyetle sürdürülmektedir.
Bu doğrultuda; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğince, uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarının deşifresi ve suç unsurları ile birlikte yakalanmalarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, 21.03.2017 günü akşam saatlerinde Suriye uyruklu iki şahsın kullanmakta oldukları 31 GV 049 plakalı siyah renkli bir araç ile Hatay ilinden İskenderun İlçesi Sarıseki Mahallesi Organize Sanayi Mevki Fatih Sultan Mehmet Caddesine gelecekleri ve daha önceden gizlemiş oldukları yüklü miktarda esrar maddelerini alıp Hatay İline götürerek ticaretini yapacakları yönünde alınan istihbarat üzerine KOM Grup Amirliği ekiplerince ivedi olarak harekete geçilerek, 21.03.2017 günü saat: 20.00 sularında bahse konu yerde şahısların suçüstü yakalanması amacıyla gerekli tedbirler alınmıştır. Aynı gün saat: 21.00 sularında yukarıda anılan ve içerisinde iki kişi bulunan 31 GV 049 plakalı aracın Fatih Sultan Mehmet Caddesine giriş yaptığı, ana yola yaklaşık 500 metre ileride cadde üzerinde aracı park edildiği, araçtan inen iki şahsın yolun sağ tarafında bulunan mekruh binaların ve ağaçlık olan boş arsanın bulunduğu mevkiye elleri boş olarak girdiği, sonrasında ise ellerinde poşetler ile araca doğru geldiğinin görülmesi üzerine ekipler tarafından şahısların alınmak istenildiğinde 1 şahıs poşeti bırakarak kaçmış, Shadı HAMID isimli Suriye uyruklu şahıs ise yakalanmıştır. Yapılan inceleme sonucunda poşetlerin içerisinde preslenmiş halde 17.150 kg (Takoz) toz esrar maddesi ele geçirilmiştir.

Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Shadı HAMID isimli şahıs 22/03/2017 günü İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş olup, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. Kaçan firari şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir.

Ayrıca, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen bir diğer başarılı operasyon ise;

Tasarlayarak Kan Gütme Saikiyle Öldürme, Kasten Öldürme, Yaralama suçlarından olmak üzere MÜBBET HAPİS cezası ile aranan M.K.B. isimli şahıs, Asayiş Büro Amirliği ekiplerince Barıştepe Mahallesi 333 Sokak civarında yapılan operasyon neticesinde yakalanmış olup, şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır.

İskenderun’da 17.150 kg toz esrar maddesi ele geçirildi

Önceki İçerikHbb’nin Hünerli Ellerinden Kurs Sonu Etkinliği
Sonraki İçerikPaylaşım kumbaralarına ilk destek IEEE-İSTE’den
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.