Çalışkan’dan Payas’ta Mağdur Olan Demir Çelik Fabrikası İşçilerine Destek

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan 17 aydır ücretsiz İzinde Olan Payas’taki bir özel demir çelik fabrikası işçilerinin eylemine katılarak destek verdi.
Türkiye’de ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan Hatay’ın Payas İlçesindeki demir çelik fabrikasında çalışan 900 işçi, üretiminin durdurulmasıyla ücretsiz izne gönderilince 17 aydır zor günler yaşıyor. Fabrikanın aktif hale gelip tekrar işbası yapmak için eylemlere başlayan işçiler, fabrika önünde ve 60 metre yüksekte oksijen kulesinde bekleyişlerini sürdürüyor.
Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan beraberinde parti üyeleriyle birlikte işçilerin eylem yaptığı çadıra gelerek işçilerin eylemine katılarak destek verdi.
Burada bir konuşma yaparak, dünya çapında sayılı firmalar arasında yer alan böyle bir işletmenin atıl durumda kalması kabul edilemez diyen Çalışkan, “Bu haklı mücadelenizde sonuna kadar yanındayız. OHAL olmasaydı sesiniz çok daha rahat duyulurdu. Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlar inşallah kısa sürede aşılır ve temiz alın teri mücadelenizde, hak mücadelenizde en hayırlı neticeler alınır. Emek mücadeleniz hak mücadeleniz kutsal bir mücadeledir. İnanıyorum ki bu taşkınlığa mahal vermeyen, istikrarlı duruşunuzla, biran önce sıkıntılar sona erer, tekrar işbaşı yapılır” dedi.
İşverenin de mevcut şartlar altında ayakta kalmasının zor olduğunu belirten Necmettin Çalışkan, inanıyorum ki işveren, elinden geleni yapmıştır, kimse durup dururken işini durdurmaz, kimseyi mağdur etmek istemez. Burada sorunun temelinde faizci kapitalist ekonomik sistem yatıyor.
Ülkede hemen bütün sorunların temelinde işsizlik yatıyor. Bu kardeşlerimiz şimdi kira parası, elektrik faturası ödeyemiyor ailevi sorunlar yaşıyor. İlimizde tünele, stadyuma, harcanan paradan çok daha önemlisi buraya harcanmasıdır. Öncelikle fabrikaya yardımcı olunup üretimin başlaması sağlanmalı, böylece sadece fabrika çalışanları değil, esnafta mutlu olacak. Üretim olacak, ihracat olacak. Ülkemizde demir çelik sektörü ihracata çalışır, döviz gelecek. Bu müesseseler ayağa kalkarsa birçok sosyal sorunların temelindeki problemlere çözüm bulunmuş olur” diye konuştu.
Hatay’ın kalkınması açısından da buranın tekrar aktif hale getirilmesi gerekliğini ifade eden Çalışkan, burası işlemez ve pazar problemi olsa amenna ama burası el atıldığında hem işleyecek, üretecek, istihdamı çözecek, ülkenin cari açığına problem bulacak bir potansiyele sahip. Bugün ülkemizde bir istihdam seferberliği başlatılmış mevcut işletmelere yüzde 5 fazla eleman alın işsizlik bitsin diyorlar. Siz, mevcut işletmelere fazla işçi alın demekle yürüyen ata tekme atmış oluyorsunuz. Böyle kapatılan fabrikaları aktif hale getirin ve yeni fabrikalar açın bu sorun çözülsün” dedi.
Hatay milletvekillerine de seslenen Çalışkan, “Burada çalışan kardeşlerimiz farklı siyasi düşüncelere sahip kişilerdir. O yüzden tüm milletvekillerimiz sadece cenaze taziyelerinde değil hep birlikte bu davaya sahip çıkmaları gerekiyor. Konuya Sn. Valimizin de el atacağını düşünüyorum. Mağduriyetlerin giderilmesi için dikkatleri buraya çekip işçi kardeşlerimizin sesi olarak soruna çözüm arayacağız. Saadet Partisi olarak sizlerin yanındayız. Allah hayırlı neticeler versin, bir an önce mutlu sona ulaşılsın, herkesin yüzü gülsün” şeklinde konuştu.
Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’a Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Beşir Candan, SP Payas İlçe Başkanı Cuma Arıcı, İskenderun İlçe Başkanı Halil Çelik, Dörtyol İlçe Başkanı Yusuf Çiçek ve çok sayıda partili de eşlik etti.

Çalışkan’dan Payas’ta Mağdur Olan Demir Çelik Fabrikası İşçilerine Destek Çalışkan’dan Payas’ta Mağdur Olan Demir Çelik Fabrikası İşçilerine Destek

Önceki İçerikCemil Güler Dualarla Hakka Yürüdü
Sonraki İçerikHbb’nin Hünerli Ellerinden Kurs Sonu Etkinliği
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.