TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik başarının şifrelerini İSTE’de paylaştı

İş dünyasının temsilcileri, öğrenciler ve öğretim üyeleri ile bir araya gelen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda başarı hikâyesini anlattı. Hatay Valisi Erdal Ata ile İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin de TÜSİAD Başkanı Bilecik’in konferansını izlediler.

İskenderun Teknik Üniversitesi’ni (İSTE) kurulduğu günden beri yakından ve ilgiyle izlediğini İSTE’nin gelecekte kendi mezun olduğu İTÜ gibi kadim bir üniversite olacağına yürekten inandığını söyleyen TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik konferansında; “Üniversiteye ilk girdiğimde akademisyen olmayı hedefliyordum. Daha sonra girişimcilik hayalleri kurmaya başladım. Girişimcilik ruhu, hayaller ile gerçekler arasındaki uzun bir köprüdür. Bu köprünün altını dolduracağınız yegâne şey ise çalışmaktır. İyi ve hızlı düşünme, hızlı karar verme ve rekabet gibi faktörlerin de başarıda etkisi olduğunu yadsıyamam, fakat girişimcilik konusunda başarı sağlamak isteyenler, fikirlerini azim ve inanç ile beslemelidirler. Fikirlerin niteliği hakkında girişimcilere bir ipucu vermek gerekirse, bir fikir zaman içerisinde dönemsel olarak değişime uğrayabilir, fakat en ideal fikir; vizyonu en az değişim geçiren fikirdir. Fikirlerin kolay anlaşılabilir, kolay uygulanabilir, sürdürülebilir ve geniş istihdam sağlayan nitelikte olması girişimciliğin ruhunu ve başarısını oluşturan en önemli unsurlardır. Yenilginin, hayattaki en önemli mükâfatlardan bir tanesi olduğuna inanıyorum. İnsan, hayatında zaman zaman yenilgiler alabilir. Fakat, elbette her gün tekrarlanmaması koşuluyla. Bu aslında, Mevlana felsefesinin bir eseridir. Bazen, yenilginiz veya başarıya ulaşamamanız, bir dahaki sefere daha iyisini yapacağınızın habercisidir” şeklinde konuştu.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, konferansın ardından; İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüsü’nün ağaçlandırılması kampanyasına destek vererek Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nun Giriş Kapısı önüne bir limon çamı fidanı dikti ve cansuyunu verdi. Erol Bilecik, daha sonra beraberindeki iş dünyası temsilcileri ile birlikte İSTE Merkez Kampüsü’nde hizmet veren İŞ-KUR İrtibat Noktası’nı ziyaret etti ve gazetecilerin ekonomi konusundaki sorularını yanıtladı.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik başarının şifrelerini İSTE’de paylaştı TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik başarının şifrelerini İSTE’de paylaştı TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik başarının şifrelerini İSTE’de paylaştı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.