Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Payas Şairler Buluşması Basın Toplantısı İskenderun Yelken Kulübü’nde gerçekleşti

Payas Belediye Başkanı Sn. Bekir Altan’ın düzenlediği İskenderun Yelken Kulübü’nde gerçekleşen “Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Payas Şairler Buluşması Basın Toplantısı”nda Payas İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Türkiye’nin dört bir yanından gelen değerli Türk şairlerimizin katılımıyla Hatay ili yerel basın mensupları bir araya geldi.
Çanakkale Şehitlerinin minnet ve şükranla yad ederek başlayan programda Başkan Altan, Kaymakam Kılınçkaya ve şairlerin sözcüsü olarak Dünya Söz Akademisi Başkanı Hayrettin İvgin söz aldı.

BİR DAHA DÖNMEMEK ÜZERE GİDENLERİN KAHRAMANLIK DESTANI

Bugün burada ‘Bir daha dönmemek üzere gidenlerin kahramanlık destanı Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Dünyanın bütün coğrafyalarından gelerek, Osmanlı’nın üzerine saldıran haçlılar ‘Denizlere hâkim olan, dünyaya hâkim olur’ düşüncesiyle tarihinde hiçbir yenilgi almamış olan İngiliz donanması, Fransa ve Rusya’nın destekleri ile birlikte itilaf kuvvetlerinin Avustralya, Yeni Zellanda, Hindistan, Kanada gibi sömürge ülkelerinden getirdikleri binlerce asker, Türk askerine karşı savaştı ve 102 yıl önce boğazın derin sularına gömüldüler. Savaş sadece topla tüfekle değil, büyük bir iman ve inançla yapılmıştır. Karada devam eden ve yaklaşık 9 aya yakın süren süngü çarpışmalarında, Türk askerinin iman gücü ile kazanılan Çanakkale Destanı dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır.

Türk askeri, vatanını korumak için canını verdiğini savaşta, insani duygularını kaybetmeyerek; düşmanı ile ekmeğini yemeğini paylaşarak, yaralı düşman askerlerini tedavi ederek, Mehmetçiğin yazdığı bir iyilik ve insanlık destanıdır. Fakat, düşmanlar yaralı askerlerimize bile silah sıkmaktan çekinmediler. Türk Milleti, kendi şehitlerine gösterdiği özeni, Çanakkale savaşlarında ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır. Bugün bize barbar diyenler, önce tarihe baksınlar. Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değildir..! Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan Mehmetçiktir. İnancın, imanın, azmin ve asaletin temsilcisi Türk askeridir.

Payas Belediyesi olarak, ülkemizin farklı şehirlerinden getirdiğimiz 14 şairlerimizi, 17 Mart Cuma günü Payas’taki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle okullarımızda buluşturacağız. Şairlerimiz; Çanakkale Şehitleri, Şiir ve Şair konulu söyleşi yapacaklar. 18 Mart Cumartesi akşamı saat 19.30’da Payas Selim Şahin İlkokulu Konferans Salonunda ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, Payas Şairler Buluşması’ etkinliğimize tüm halkımızı ve siz değerli basın temsilcilerimizi davet ediyoruz. Programda, Çanakkale Şehitleri konulu sürpriz etkinliğimiz olacaktır.

Vatan dediğimiz bu aziz toprakların diyeti Çanakkale’de ağır ödendi. Çanakkale Zaferini üç kelime ile anlatmak gerekirse; “geldiler, gördüler, döndüler”. Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır. Bugüne kadar, 47 ayrı otobüsle toplam 2162 kişiden oluşan öğrencilerimizi ve ailelerimizi, Payas’tan Çanakkale’ye götürdük. 2017 yılında, Çanakkale’yi keşif turlarımız devam edecek. Şehitlerimizi her zaman ziyaret etmeli ve anmalıyız.

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR

Onlar bizim rahat yaşamamız için büyük bir savaş verdiler. Yüce Rabbim aziz milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Milli birliğimizin, beraberliğimizin en anlamlı örneği olan Çanakkale savaşlarında yitirdiğimiz, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen, 300 bin aziz şehidimizi Rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Ülkemize, bölgemize ve dünyamıza huzur temenni ediyorum.
Şehitler Günü münasebetiyle, şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Basınımızın değerli yöneticileri ve temsilcilerini, ülkemizin farklı şehirlerinden Payas’a gelen, misafirimiz olan Dünya Söz Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İvgin Beyi, kültür sanat dünyamızın kıymetli 14 ayrı şairini, yazar, bestekâr, halk bilimci, güftekâr, dizi oyuncusu ve ozan dostlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
Türk Şairlerinin temsilcisi Dünya Söz Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İvgin; Payas’ı Payas yapan 18 yıllık Belediye Başkanı Bekir Altan’a teşekkürleri sunarak başladığı konuşmasından İskenderun Körfezi’nin incisi Payas’ta bu büyük buluşmada var olmaktan duyduğu onuru ifade etti.
‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, Payas Şairler Buluşması’ konferansı 18 Mart 2017 Cumartesi akşamı saat 19.30’da Payas Selim Şahin İlkokulu Konferans Salonu’nda Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve tüm şairlerin katılımıyla gerçekleşecek olup, tüm halka açıktır.

Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Payas Şairler Buluşması Basın Toplantısı İskenderun Yelken Kulübü’nde gerçekleşti Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Payas Şairler Buluşması Basın Toplantısı İskenderun Yelken Kulübü’nde gerçekleşti Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Payas Şairler Buluşması Basın Toplantısı İskenderun Yelken Kulübü’nde gerçekleşti Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Payas Şairler Buluşması Basın Toplantısı İskenderun Yelken Kulübü’nde gerçekleşti Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Payas Şairler Buluşması Basın Toplantısı İskenderun Yelken Kulübü’nde gerçekleşti

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.