İskenderun Ak Parti’de Referandum Toplantısı Yapıldı

AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı 16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile ilgili istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi.
Karayılan Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, TBMM idare amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, İskenderun Kadın ve Gençlik kolları başkanları, geçmiş dönem Belediye Başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur,16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile ilgili yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek,” referandum çalışmalarımız her alanda devam ediyor. Bu toplantıda geçmiş dönem partimizde görev alan büyüklerimizin, partili arkadaşlarımızın da olması bizleri son derece onurlandırmıştır. Durmadan yorulmadan Bu çalışmalar da 16 Nisan’a kadar devam edecek” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ise yaptığı konuşmada, Avrupa’nın artık güçlenen, büyüyen, istikrarlı bir Türkiye görmek istemediğini belirterek,” Bu coğrafyada istedikleri gibi at koşturan Avrupa devletleri, Türkiye’nin büyümesinden, istikrarından artık kuduruyorlar. Avrupa artık güçlenen, büyüyen, istikrarlı bir Türkiye görmek istemiyor. Ama Allah’ın izniyle 16 Nisan’da Türkiye yeni bir döneme girecek ve artık daha hızlı yol alacağız” diye konuştu.

Sokakta, evde mahalle toplantılarında referandum için neden ‘evet’ olması gerektiğini anlattıklarını ifade eden İl Başkanı Ahmet Atıç ise “Toplumun her kademesine giderek neden evet denilmesini gerektiğini halka izah ediyoruz. Bu çalışmalar da 16 Nisan’a kadar devam edecek. Bu sistem değişikliği, 80 milyonun kaderi ve geleceği için yapılıyor. Bu işin ideolojik tarafı yok. Bu şahsi bir mesele değil, bu memleket meselesi” ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğiyle çift başlı yönetim sisteminin kalkacağını geçmişten örnekler vererek açıklayan Karasayar ise ,”Bu değişiklik, cumhuriyeti ve demokrasiyi kuvvetlendirmek, devlet- millet kaynaşmasını sağlamak, milletin iradesinin net bir şekilde sandığa yansıması için yapılıyor. Devletin tüm kurumlarına milletin iradesinin hâkim olacağı bir sistem öneriyoruz. Bu anayasa değişikliği bir partinin değil milletin meselesidir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı yapılan sunumlar ve bilgilendirmeler ile sona erdi.

İskenderun Ak Parti’de Referandum Toplantısı Yapıldı İskenderun Ak Parti’de Referandum Toplantısı Yapıldı İskenderun Ak Parti’de Referandum Toplantısı Yapıldı

Önceki İçerikMeteoroloji Dörtyol ve Erzin’de Sağanak Yağış Uyarısı Yaptı
Sonraki İçerikBelen’de Yağmur Izgaraları Yenileniyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.