Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş İTSO’da fuarın alt yapısı ile ilgili bilgiler verdi

Hatay’da 3-7 Mayıs tarihleri arasında ilk kez Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı açılıyor.

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası tarafından 3-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Antakya’da yapılacak olan “Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı düzenleniyor. Fuarın organizasyonunda yer alan Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş ve İmaj medya sahibi Cahit Aşkar İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Fuar hakkında bilgiler verdiler.
3-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Antakya şehir merkezinde yapılacak olan ‘Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı’ için tanıtımı ve alt yapısının oluşturulması amacıyla İskenderun Ticaret Sanayi Odasına geldiklerini belirten Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş; “Son 6 yıldır Ortadoğu’daki yaşanan ve bizlerin tasvip etmediği savaşın etkisiyle Hatay’da yaşanan ekonomik sıkıntıları bir nebze olsun azaltmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan Tarım ve Mobilya fuarlarıyla ilk adımı atmıştık. Ortadoğu’daki savaştan sonra Hatay ekonomisine yön vereceğine inandığımız Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı için hazırlıklarımızı tamamladık ve yapacağımız çalışmalar hakkında ilimizin atanmış, seçilmiş ve dinamiklerine bilgi ve projelerimizi aktarıyoruz. Hatay’da inşaat sektöründe ilk kez düzenlenecek olan fuarın bölge ekonomisine önemli katkısı olacağına inandığımız fuar ile ilgili Olumlu sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı’na Türkiye’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren büyük firmaların katılacağını belirten Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Mehmet Alakuş konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Suriye’de yaşanan iç savaşın bitmesi durumunda, inşaat sektöründe faaliyet gösteren büyük firmalar kendilerini burada tanıtarak, Hatay ekonomisine ve kendi firmalarına yatırım yapmak isteyeceklerdir. 3-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak fuarımıza inşaat sektöründe çalışan büyük firmalar katılım gösterecek olup Hatay’ın iyi yerlere gelebilmesi için bizlerde bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gün de İskenderun’da sizleri ziyaret etmeyi uygun gördük. Demir-Çelik ve İnşaat sektörü bakımında İskenderun’da önemli bir potansiyele sahip. İskenderun’daki firmalarımız da katılmaları halinde bu fuardan istifade edebilir ve iş bağlantıları yapabilirler.” Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “İskenderun’da inşaat sektörü ile uğraşan üyelerimiz bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde üyelerimizi fuar konusunda bilgilendirmek üzere sizlerin de katılımı ile Odamızda yeni bir toplantı düzenleyerek, fuarın önemini üyelerimize anlatırız. Son beş yıldır Suriye’de yaşanan olayların etkileri en çok ilimizi ve bizim bölgemizi etkiledi ve Firmalarımız sıkıntılar yaşadı. Bu tür fuarların savaşın da sona ermesi ile inşaat sektörünü canlandıracağını temenni ediyoruz.

Bu fuarda üyelerimize fuara katılma şartlarını anlatabiliriz. Bu tür fuarlar da kazanım da önemlidir. Firmalar bu fuarda ne kazanırım onun hesabını iyi yapmalı. Üyelerimizin bu fuara ilgi göstereceğine inanıyorum. Biz de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak böylesi önemli bir organizasyonun içerisinde olmak isteriz” şeklinde ifadelere yer verdi. Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası tarafının ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu ve Necat Özkaya da hazır bulundular.

Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş İTSO’da fuarın alt yapısı ile ilgili bilgiler verdi Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş İTSO’da fuarın alt yapısı ile ilgili bilgiler verdi

Önceki İçerikİnşaat Mühendisleri STA4 CAD Tanıtımını gerçekleştirdi
Sonraki İçerikPirireis ve Cumhuriyet Mahallesi Asfaltlanıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.