İTSO’da Sigorta Acenteleri Derneğinin Eğitim Seminerleri başladı

“İhtiyacınız olduğunda alamadığınız tek şey Sigortadır”
İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen ‘Sigortacılık Meslek Edindirme Semineri’ İTSO’da başladı.
Ülkemizde, Sigortacılık bilincini yerleştirmek için Sigorta Acenteleri, insanların, malını, canını, araçlarını, gayrimenkullerini parasını ve en değerli varlıklarını güvence altına almak için sigortalı yaptırmak için yoğun çaba sarf ederken, maalesef, bir çok konularda başımıza iş gelmeden sigortanın önemini anlamayız. Ülkemizde İhtiyacımız olduğunda alamadığımız tek şey Sigortadır. İşte bu bilincin oluşması ve daha kalifiye Sigortalı eleman yetiştirilmesi için harekete geçen İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) İskenderun Ticaret Sanayi Odası işbirliği ile eğitim seminerlerine başladı.
İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) Başkanı Yasin Keleş, seminerin açılışında yaptığı konuşmasında, “Dernek olarak amacımız, seminere katılan kursiyerlerimize sigorta bilincini aşılamaktır. Derneğimiz ile İTSO işbirliği ile düzenlediğimiz ‘Sigortacılık Meslek edindirme Semineri’ üç hafta sürecektir. Şu anda aramızda meslekte 40 yılını doldurmuş arkadaşlarımız bulunmaktadır. Benim ise bu meslekte 21. Yılım. Bu mesleği bilerek ve severek seçtim. Bu gün burada tecrübeli Acente yetkilisi arkadaşlarımız tarafından seminer verilecektir Bu gün sigorta şirketlerinde çalışanlar, acenteler, brokerler, eksperler üniversite mezunu olmak zorundadır. Yani artık sigortacılık eğitimli, bir sektör olmuştur. Sigorta sektöründe bu gün sadece acente olarak faaliyet gösteren 17 bine yakın meslektaşımız vardır. Bu iş yerlerinde ise 50 binden fazla personel çalışmaktadır. Sigorta prim üretiminin yüzde 70’e yakın kısmını yine bizim Acente arkadaşlarımız yapmaktadır. Vatandaşlarımızın sigorta yaptırırken tercihi Acentelerdir. Çünkü burada doğru bilgi ve sigorta ürünü hizmeti almalarıdır” dedi. Sigortacılık mesleğinin geleceğin mesleği olduğuna vurgu yapan Keleş konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Sigortacılık mesleği günümüzde geleceğin mesleği olmaya devam etmektedir. İnsanoğlu var olduğu müddetçe sigorta var olacaktır. Ülkemizde sigorta ile tanınmış bu gün bile milyonlarca vatandaşımız vardır. Sigorta ihtiyacı günümüzde de her geçen gün artacak ve bu hizmeti en iyi şekilde verebilmek için iyi yetişmiş kalifiye elemanlara gereksinim olacaktır Bu doğrultuda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz bu eğitimleri sosyal sorumluluk olarak görmekteyiz. Seminer sonunda katılımcıların, acentelerimizde istihdamı sağlanacaktır. Ayrıca bu seminerlerin katılımcılara önümüzdeki yıllar için iş hayatlarında sigorta bilinci sayesinde bu bilgilerin kendilerine artı sağlayacağını düşünüyoruz.”
Seminere katılan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Servet Ugutmen ise yaptığı konuşmasında; “Sigorta mesleğinin günümüzde çok önemli bir unsur olduğuna inanıyorum. Sigortalanacak ürünlerinin tamamı hayatımızda önemli bir yer teşkil etmektedir. Bunlara da gerekli değer ve önemi vermek lazım. Bunun yanında katılımcı arkadaşlarımızın doğru bir meslek seçtiklerine inanıyorum. Seminere katılan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.” şeklinde ifadelere yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Sigorta Acenteleri Derneği tarafından eğitim semineri başladı. 15 gün sürecek olan eğitim seminerinin ilk gününde Fevzi Sevinçli ve Armağan Dedeağa, katılımcılara Sigortacılık mesleği konularında detaylı bilgiler verdiler. İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen ‘Sigortacılık Meslek Edindirme Semineri’ ne İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Yasin Keleş, İSADER Yönetim kurulu üyeleri ile kursiyerler katıldılar.

İTSO’da Sigorta Acenteleri Derneğinin Eğitim Seminerleri başladı İTSO’da Sigorta Acenteleri Derneğinin Eğitim Seminerleri başladı

Önceki İçerikBaşkan Seyfi Dingil Sarıseki Fuat Tosyalı Tesislerinde İncelemelerde Bulundu
Sonraki İçerikİskenderun Barboros Mahallesi Asfaltlanıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.