Bakan’dan Belen’e Hastane Müjdesi

Yatırımları ve çalışmaları incelemek üzere Hatay’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belen Belediyesini ziyaretinde Belen ilçesinin hastaneye kavuşacağını müjdeledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Başkanımız çalışkan ve özverili. Belediye Başkanımızı destekliyoruz” diyerek “Belen, Ötençay ve Sarımazı’daki derelerinin ıslahını, Benlideresi’ne gölet yapımını, Seyir Terasının bu yıl içinde tamamlanması, piknik ve mesire alanlarının tamamlanması başta olmak üzere Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun yaşama geçireceği projelerin destekleneceğini söyledi.
Akdeniz Bölgesi’nde 2019 yılı sonuna kadar bitecek bütün yatırımları planladıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun kendisine Belen ile ilgili ilettiği projelerin takipçisi olduğunu ve Hatay’a her gelişte mutlaka Belen’e uğradığını ifade etti.
Bakan Eroğlu, “Burada olmaktan, sizlerle kucaklaşmaktan dolayı fevkalade memnunum. Çalışkan bir Başkanımız var. Çalışmaları yakından takip ediyor. Belen, İskenderun’un Kırıkhan’ın yaylası. Buraya geldiğinizde Belen’in dünyaca ünlü Belen Tavasından yemeniz ve yaylasında serinlemeniz gerekiyor.” dedi.
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Bakan Veysel Eroğlu’nu makamında ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu dile getirerek Bakan’ Eroğlu’na Belen’in yöresel tatlarından oluşan bir hediye paketi sundu.
Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun ilçe için hazırlamış olduğu proje ve istek taleplerini içeren bir dosyayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sundu.
Bakan’a iletilen ve Bakan’dan makamda onay alan projeler:
“25.04.2014 tarihinde 45 hektarlık alanda ilan edilen Belen Geçidi Tabiat Parkı ile ilgili çalışmalara 2016 yılında başlatılmış olup, 2017-2018 yıllarında yapılmakta olan ve planlanan Kır Lokantası, Elektrik ve Su İsale Hattı, Tabiat Eğitim Merkezi, Günübirlik Kullanım Alanı Düzenlemesi, Çadır Kamp Alanı Düzenlemesi ve Manzara Seyir Terasları Yapımı çalışmalarının 2017 yılı içerisinde tamamlanması, Belen İlçesi Ötençay Deresi’nin etüt proje çalışmaları Nisan 2017 de tamamlanacaktır. Bu kapsamda Ötençay Deresi’nin ıslahının 2017 yılı yatırım programına alınması, İlçemiz Muhlisali Mahallesi ile E-91 Karayolu arasında kalan Belen Deresinin 990 metre uzunluğundaki kısmının toplum sağlığı ve güvenliği açısından ıslah çalışmasının yapılması, Belen İlçesi sınırlarına dahil olan Ilıca Deresi’nin 1180 metre uzunluğundaki kısmı Sarımazı Mahallemizde meskun alan içerisinden geçmektedir. Mevcut dere yatağına ıslah çalışması yapılmamış olmasından dolayı toplum sağlığı ve güvenliği açısından tehdit oluşturmakta olup, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını iyileştirmek amacıyla etüt proje ve buna bağlı ıslah çalışmalarının yapılması, Orman Kadastro Tutanakları ile Orman Kadastro Haritaları arasında uyuşmazlık olduğu ve birbirini tutmadığı için 3000’e yakın kadastro parsel sahibinin mağduriyeti bulunmaktadır. Söz konusu sorunun çözülebilmesi için Belen İlçesine ait Orman Kadastrosu çalışmalarının yenilenmesi, Yatırım programında yer alan Benlidere Mahallesi sınırlarında yapılacak gölet işine en kısa sürede başlanılmasına.”
Başkan Vurucu’nun projelerini sunmasının ardından Hatay milletvekilleri ve davetliler arasında geçen esprili sohbette Referanduma Belen’in “evet” diyerek güçlü bir şekilde destek sunacağını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Hatay Valisi Erdal Ata, Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ak Parti Belen İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanları, Kadın Kolları, Partililer, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Personeli ve Belenliler karşıladı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra beraberindeki heyet ile İskenderun’a geçti.

Bakan’dan Belen’e Hastane Müjdesi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.