Hatay Amanos Dağları’nda Çatışma ,1 Şehit

Hatay Valisi Erdal Ata, Amanos Dağları’nda terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda bir uzman çavuşun şehit olduğunu bildirdi.

Hatay Valisi Erdal Ata yaptığı açıklamada; Hatay Amanoslar bölgesindeki bölücü terör örgütü mensuplarının muhtemel barınma alanları ile sığınaklarına yönelik olarak 03 Ocak 2017 tarihinde operasyon başlatılmıştır.

Söz konusu bölgede 9 Şubat 2017 günü bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen bir adet depo tespit edilmiş, depo içerisinde malzemeler imha edilmiştir.

Yürütülen operasyonlar nedeniyle vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için 10 Şubat 2017 Cuma günü Amanoslar kırsalında belli alanlar ‘’Özel Güvenlik Bölgesi’’ ilan edilmiş ve bu husus aynı gün Valiliğimiz sitesinden de kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Bölgede sürdürülen operasyonlarda 14 Şubat 2017 Salı günü saat 14.30’da yaşanan sıcak temas sonucunda kahraman silahlı kuvvetlerimize mensup 1 askerimiz şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.denildi.

Hatay Amanos Dağları’nda Çatışma ,1 Şehit

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.