Mehmet Güzelmansurdan Altınözü Ve Kırıkhan’da Hayırlı Miting

Altınözü ve Kırıkhan ilçelerinde HAYIR mitingleri düzenlendi. Düzenlenen mitinge CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli AĞBABA, Selin Sayek BÖKE, Sezgin Tanrıkulu, CHP PM Üyesi Yıldırım KAYA, Sivil toplum kuruluşlarının başkanları, dernek başkanları ve yöneticileri katıldı. Ayrıca programa CHP Hatay Milletvekilleri ve belediye başkanları tam kadro katıldı.
CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ‘‘ Değerli kardeşlerim biz ülke olarak bir çok etnik kökenden, ırktan, dinden, dilden oluşan tek uluslu bir milletiz. Şimdi başkanlık sistemiyle ulusal bütünlüğümüz bozulacak temel sorun bu. Ayrıştırılan bir Türkiye istemiyoruz birlik ve beraberliği daim olan bir ülke istiyoruz. Bakınız, AKP 15 yıldır iktidar da neyi istedi de meclisten geçiremedi? Ekonomimizin geldiği sorun ortada, dış ülkelerle yaşanan krizler ortada, tarım ortada, terörün geldiği durum ortada, 2002 de tek bir terör örgütü nerdeyse sıfır can kaybı vardı, şimdi üç ayrı terör örgütü var. Yüzlerce şehidimiz var. Başkanlık sisteminde kullanılan slogan güçlü bir Türkiye , gerçekten keşke güçlü bir Türkiye olsa, biz de bu vatanın evlatlarıyız, bizler de güçlü Bir Türkiye olsun isteriz ama lakin bunlar ülkemizi aciz duruma getirdi. Tüm mekanizmalar çöktü. Ekonomi çöktü, insan hakları çöktü, basın özgürlükleri çöktü, kişi hak ve özgürlükleri çöktü, adalet çöktü, eğitim çöktü, devletin kendisi dahi çöktü. Ne istediniz de vermedik demek devletin çöküşünün göstergesidir. Şimdi ben size sorayım ne istediler de bu meclisten geçiremediler, onaylatamadılar? Başkanlık sistemi yaşanan bu sorunların önünü açmaz tıkanan bu kavramların daha kötüye gitmesine neden olur. Bakınız baharda, nisan ayında seçime gideceğiz. Tercihiniz evet mi, hayır mı diye soracaklar. Evet desek de, hayır desek de Erdoğan Cumhurbaşkanı kalacak. Kalsın bizim Cumhurbaşkanımızla sorunumuz yok. Bizim sorunumuz getirilmek istenen rejim değişikliğiyle. Ben hemşerilerime inanıyorum güveniyorum, Fransız’a boyun eğdiren, yıllarca, bağımsız laik parlamenter sistemle yönetilen Türkiye’ye katılmak için mücadele veren bu ilçenin yürekli insanları yine tek adam rejimine HAYIR diyecektir.’’ Dedi.
Konuşmasını anlamlı bir şiirle bitiren Güzelmansur şiirinde;
Biz bu bahar ‘’HAYIR’’ diyoruz
Bu bahar sonsuza tomurcuklanmak için
Bu bahar Anadolu’yu kucaklamak için
Bu bahar nur topu gibi bir yaşama sevincini kundaklamak için
Biz hazırız HAYIR demek için.’’ Dedi.

Mehmet Güzelmansurdan Altınözü Ve Kırıkhan’da Hayırlı Miting

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.