Cumhuriyet ortak değerimizdir, tartışma konusu olamaz

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Adem Yeşildal, yeni anaysa değişikliğiyle ilgili tartışmalarda gündemin rejim değişikliğine kadar getirilmesini eleştirerek, “Cumhuriyet ortak değerimizdir, tartışma konusu bile olamaz” dedi.
HATAY Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Adem Yeşildal, yeni anayasa değişikliğinin güçlü ve tam bağımsız Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen ve önümüzdeki aylarda referanduma gidecek olan yeni anaya değişikliği ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Yeşildal, “Anayasa değişikliği son derece önemli bir adım. Milletin doğrudan yürütmeyi seçmesi söz konusu olacak. Buda halkın egemenliği anlamını taşıyan Cumhuriyetimizi daha da güçlendirecek” dedi. Yapılacak Anayasa değişikliğini muhalefetin rejim tartışması haline getirmeye çalışmasını da anlamsız bulduğunu belirten Yeşildal, “Zira yapılan değişiklik yönetim yani yürütmenin seçimi ile ilgili bir değişikliktir. Mevcut sistemde halk milletvekillerini seçiyor ve milletvekilleri de hükümeti belirliyor idi. Yeni düzenlemede halk iki farklı sandıkta, birinde milletvekilini, diğerinde de Cumhurbaşkanını seçmek sureti ile yürütmeyi de doğrudan seçmiş olacak. Dolayısı ile milletimiz yasama organı üyeleri olan milletvekillerini de, yürütme organı oluşturan hükümeti de doğrudan seçecektir. Dolayısı ile Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın dediği gibi Cumhuriyetimizin kendisi de ortak değerleri de, Türk milleti tarafından benimsenmiş ve hazmedilmiştir. Bu değerler hepimizin ortak değerleri ve hepimizin öz değerleridir. Bize göre Cumhuriyet ile ilgili tartışmalar 1923 yılında bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bu değerler tartışma konusu dahi yapılmamalıdır” diye konuştu. Yeşildal açıklamasının devamında, “Bu anayasa değişikliği ile siyasi istikrar güçlendirilecek, kriz, kaos, zayıf hükümetler dönemi kapanacaktır. Erkler ayrılığı doğrudan halk tarafından seçimle sağlanacak ve erklerin birbirine etki ve baskı altına alması engellenecektir. Ayrıca bu düzenleme ile daha hızlı ve dinamik kararlar alınabilecek ve buda coğrafyamızda her zaman barışın ve huzurun teminatı, mazlumların son limanı olan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Bu pakete karşı çıkanlar ülkemizi sevmeyen ve güçlenmesinden rahatsızlık duyan dış mihraklar, PKK, PYD ve siyasi uzantıları DHKP-C, TİKKO, FETÖ, DEAŞ ve bilumum terör örgütleri ve siyasi uzantılarıdır.” dedi. Bu tablonun yapılan düzenlemenin ne kadar isabetli olduğunun göstergesi olduğuna işaret eden Yeşildal, sözlerini şöyle tamamladı; “Burada ülkemizin daha da güçlenmesini isteyen bu ülkenin bağımsızlığını ve milli birliğini önemseyen daha güçlü bir Türkiye’yi arzu eden sağ duyulu tüm toplum kesimlerinin siyasi görüş, ırk, mezhep ve eğilim farkı gözetmeksizin, halkımızın destek ve dualarını bekliyoruz. Her şey güçlü ve tam bağımsız Türkiye için.”

Cumhuriyet ortak değerimizdir, tartışma konusu olamaz

Önceki İçerikİskenderun’da 9 Mahallede Elektrik Kesintisi Olacak
Sonraki İçerik“İŞ DÜNYASI ile ENTEGRASYON (İDE)” programı start alıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.