İSTE’li öğrencilerden rekor kitap bağışı

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi kurulum çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Yapılan bağışlarla her geçen gün daha da büyüyen İSTE Kütüphanesi’ne bir destek de Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerinden geldi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projeleri dersi kapsamında İSTE Kütüphanesine önemli bir bağış gerçekleştirdi. Proje kapsamında kolları sıvayan öğrenciler, özverili bir şekilde çalışarak aileleri ve yakın çevrelerinden topladıkları yaklaşık iki bin kitabı İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nurten Çelik’e teslim ettiler.

Öğretim Görevlisi Sıtkı Kahvecioğlu koordinatörlüğünde bir araya gelen İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projeleri dersi kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı ve yaklaşık iki bin adet kitapla, Kütüphaneye en yüksek bağışı gerçekleştirdi.

Kitapların teslim töreninde konuşan Öğretim Görevlisi Sıtkı Kahvecioğlu, “Öğrencilerimizin özverili çalışmaları sonucunda daha önce toplananlarla birlikte yaklaşık iki bin kitaba ulaştık. Topladığımız kitaplar, ansiklopedilerden ders kitaplarına, romanlardan dergilere kadar geniş bir içeriğe sahip ve hepsi kütüphanede kullanılacak evsafta kitaplardır. Bu projede, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş, Müdür Yardımcısı Dilek Efe, Turizm Bölüm Başkanımız Ayhan Varol Bayer, Seyahat Bölüm Başkanımız Cemil Süslü ve tüm öğrencilerimizin yanı sıra, akademik ve idari personellerimizin büyük emekleri var. Bu projede para ile alınmış kitap bulunmamaktadır, tamamı öğrencilerimizin gayretiyle bağış olarak toplanmıştır. Ayrıca desteklerinden ötürü Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli ve Kütüphane Daire Başkanımız Nurten Çelik’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nurten Çelik ise; “Son bağışlanan kitaplarla birlikte, Kütüphanemizde yaklaşık on yedi bin civarında kitabımız oldu. En güncel teknolojileri konu edinen kitapları da koleksiyonumuza dâhil ediyoruz. Öğrencilerimize güzel ve modern bir kütüphane ortamı hazırlamaya çalışıyoruz. Koleksiyonumuz daha da büyümeye devam edecek. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerimize ve hocalarımıza bu özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş, proje kapsamında toplanan kitapları Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nurten Çelik’e teslim etti.

İSTE’li öğrencilerden rekor kitap bağışı İSTE’li öğrencilerden rekor kitap bağışı İSTE’li öğrencilerden rekor kitap bağışı

Önceki İçerikHatay’da Göçmen Kaçakçılığına Darbe Vuruldu
Sonraki İçerik2016 Teog Birincilerinden Kaymakam Aydın’a Ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.