İskenderun Emlakçılar Derneği 2017 Yılı Genel Kurulu Gerçekleşti

2017 OLAĞAN GENEL KURULU AÇILIŞ KONUŞMASI

Değerli Meslektaşlarım;
İskenderun Emlakçılar Derneği 5.Olağan Genel Kurulu Toplantısına katılımlarınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize ve değerli üyelerimize şahsım ve yönetim kurulu üyeleri adına hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum.

Henüz yeni girmiş olduğumuz 2017 yılının ülkemize birlik, dirlik, beraberlik ve kardeşliği getirmesini dilerken siz değerli üyelerimize ve tüm sevdiklerinize de, önce sağlık, mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini, temenni ediyorum.

Değerli Meslektaşlarım;
Yaşadığımız bölgede Emlakçılık mesleğinin ne kadar zor şartlar altında icra edildiğini hepimiz biliyoruz. Zorlukların bir kısmı kendi elimizden, bir kısmı da yasal boşluklardan kaynaklanıyor. Yasal eksikliklerin giderilmesine ne yazık ki çok müdahil olamıyoruz ama kendi içimizdeki eksiklikleri gidermek tamamıyla bizlerin elindedir. Bizler kendi aklımızla, kendi isteklerimizle, gönül birliği ile saygı ölçüleri içerisinde birçok zorluğu aşacağımızdan eminim. Bu zorlukları aşmak için almamız gereken uzunca bir yol olduğunu da söylemeliyim.
Önce ne istediğimizi bilmemiz gerekir. Birbirimize dürüst ve samimi olmamız gerekir. Hak Hukuk anlayışını asla terk etmememiz gerekir. Empati kurmalıyız. Yani, öncelikle kendimize yapılmasını istemediğimiz hiçbir şeyi başkasına yapmayacağız. Empati kuramayanları ya da kurmak istemeyenleri uyaracağız.
Bizler; Emlakçılar olarak kendi bünyemizde, kendi öz gücümüzle oluşturduğumuz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Öncelikle ..birbirimize sahip çıkacağız, birbirimizi rakip değil bir iş ortağı gibi göreceğiz. Birbirimizi her yerde koruyup kollayacağız. Birbirimize zarar verecek kurnazlıkların peşinden gitmeyeceğiz. Kurnazlığı zekâmızla birleştirip, iş yapacağız, iş… Güvenilirliği zedeleyecek her tür girişimden uzak duracağız. Bu mesleğe gölge düşüren, mesleğe ihanet eden kim varsa önce teşhir edeceğiz sonra da tecrit edeceğiz.

Bu anlayış içerisinde olursak mesleğimiz içerisinde var olan bu zorlukları el ele vererek aşmış olmaz mıyız?
Oluruz Arkadaşlar. Evet, tüm bu zorlukların üstesinden elbirliğiyle gelmiş oluruz.

İskenderun Emlakçılar Derneği’ni kurar iken bu anlayıştan ve bu tespitlerden yola çıktık. Mesleğimizde var olan rahatsızlıkları görerek ve bizzat yaşayarak çözümler üretmeye çalıştık. Öncelikle meslektaşlarımızı bir çatı altında toplayarak bir güç haline getirmeye önem verdik. Önem vermeye de devam ediyoruz. Dernek olarak kural ve kaidelerle çalışmanın ne denli önemli olduğunu tüm meslektaşlarımıza anlattık anlatmaya da devam edeceğiz.

Mesleğimizde en büyük ortak sorunlardan biride; çoğu zaman kendi ellerimizle besleyip büyüttüğümüz hatta alıştırdığımız ve kendilerine Emlakçı sıfatı kazandırdığımız “ayakçılardır”. Ben bu arkadaşların Emlakçı olarak anılmasına şiddetle karşıyım. Karşı olduğum bir diğer husus hem şikâyetçi olacağız hem de bu arkadaşlarla iş yapmanın yollarını arayacağız. Bu büyük bir çelişki değil midir, arkadaşlar. Bazen şahsıma soruyorlar bu ayakçıları ne yapacağız Başkan diyorlar. Benim onlara karşı yapabileceğim hiçbir şey yok arkadaşlar. Sorunun çözümü aslında çok basit. Çözüm, o arkadaşlarla çalışmayacağız ve kendimizi kandırmayacağız. Yukarıda da değindiğim gibi önce kendimize sonra birbirimize karşı samimi olacağız.. Ayakçı takımına hep birlikte mesafe koyarsak ve onlarla çalışmaz isek o durumda bu şahıslar kendilerine başka bir iş arayacaklardır. Böylelikle de sorun kendiliğinden çözülmüş olacaktır.

Bu meseleleri çözdükten sonra Aklı ön plana koyarak işimizi daha da öteye götürmenin yollarını arayacağız. Yine yukarıda ifade ettiğim gibi birbirimizi iş ortağı gibi göreceğiz. Gayrimenkulle ilgili alım-satım kiralama ne varsa kendi içimizde birbirimizle paslaşarak neticelendireceğiz. Teknolojiyi kullanacağız. Yeniliklere açık olacağız. Dünya standartlarını takip ederek kendimizi her zaman yenilemenin yollarını bulacağız. İlkel çalışma yöntemlerinden mümkün olduğunca uzaklaşacağız. Ofislerimizi standartlar ölçüsünde ve imkânlar doğrultusunda hızla düzenlememiz önceliklerimiz arasında olmalıdır.

Birlikten güç doğar anlayışı her zaman hayat felsefem olmuştur. Bu gücü sergileyeceğiz. Yapılması gerekenleri yaparak bu gücü oluşturup bu güçten hepimiz faydalanacağız. Güce güç katmanın nimetlerini hep birlikte keyfine vara vara yaşayacağız. Bu gücü İskenderun, Arsuz, Belen, Kırıkhan ilçelerinde bu mesleği icra eden değerli Meslektaşlarımızla birlikte oluşturacağız. Bu güce katkı sunma konusunda hep birlikte gönüllü olacağız. Referans olabileceğimiz, hala tereddütleri olan arkadaşları Derneğin çatısı altında olmaya davet edeceğiz. Bu bizlerin kendi kendimize yüklediği özel bir görev olmalıdır.

Bizleri bu güne kadar kendilerince hafife alan, sözde kurumsal çalışıyorum kandırmacasında bulunan ve piyasanın hâkimi biziz havasında olan emlak firmaları, bizim güçlenmemizden ve birlikte iş yapmamızdan ve sürekli bir arayış içerisinde olmamızdan oldukça rahatsızlık duyuyorlar. Bu rahatsızlık, bizlerin doğru yolda olduğunu gösteriyor. Bu güne kadar bizlerin saflığından faydalandılar, bizlerin dağınık çalışmasından faydalandılar ama artık böyle bir şeye izin vermeyeceğiz arkadaşlar.

Değerli Meslektaşlarım;
Gayrimenkul işi dünyada saygınlığı en üst seviyede olan mesleklerin başında gelir. Bu nedenle mesleğimiz maddi-manevi sorumluluğu ağır olan bir meslektir. Küçük hesapların peşinde olmadan, doğrudan yana tavır koyarak ve aklı özümseyerek faaliyetlerimizi devam ettirmeliyiz. Hep birlikte el-ele vereceğiz. Birlikte kazanacağız. Ekmeğimize saygı duyacağız. Sorumluluklarımızı asla unutmayacağız. Bir olacağız birlik olacağız. Hep birlikte güçlü olacağız.

Güç olmanın, sesi çıkan bir sivil toplum kuruluşu olmanın karşılığını öncelikle Vatandaşın gönlünde daha sonra Tapu dairelerinde, Belediyelerde, Vergi Dairelerinde ve diğer tüm kurum ve kuruluşlarda görebileceğimizden hiç kuşkum yoktur. Artık hiç kimse bizleri hafife alamayacaktır. Bizler kendimize gerekli değeri verirsek ve bunların gereklerini yerine getirirsek, hak ettiğimiz değeri fazlasıyla her yerde göreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Bu Genel Kurul sonrasında tüm Meslektaşlarımız adına yeni bir sayfa açılacağını umut ederek 2017 yılının Meslek mensuplarının bol kazanç sağladığı bir yıl olmasını diliyorum. İskenderun Emlakçılar Derneği 5.Olağan Genel Kurul açılış konuşmasında beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim. Derneğin kuruluşundan bu güne kadar katkılarını esirgemeyen tüm Arkadaşlarıma Genel Kurul huzurunda ayrıca teşekkürü bir borç bilir, en derin saygılarımı sunarım.

İskenderun Emlakçılar Derneği 2017 Yılı Genel Kurulu Gerçekleşti İskenderun Emlakçılar Derneği 2017 Yılı Genel Kurulu Gerçekleşti

Önceki İçerikHatay,Sarıkamış şehitlerini anmak için yürüdü
Sonraki İçerikFacebook’ta Yine RESMİLEŞTİ DİKKAT! Başlıklı Paylaşım Patlaması Yaşanıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.