İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay’da

Bakan Soylu Valilik ziyareti öncesi İl Jandarma Komutanlığında görevli askerlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Valiliğe gelişinde Hatay Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Soylu, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Vali Ata’nın makamına geçti.

Makamda bir süre Vali Ata ile görüşen Bakan Soylu, daha sonra Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda Vali Ata, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ten brifing aldı. Toplantıya Bakan Soylu’nun yanı sıra Hatay Valisi Erdal Ata, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve İlçe Kaymakamları da katıldı.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu Valilik ziyaretinin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğündeki, “Türkiye’de Geçici Koruma Kapsamında Bulunan Suriyelilerin Kişisel Verilerinin Doğrulanması Projesi’nin açılışına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Soylu, Türkiye’nin tarih boyunca birçok mazluma sahip çıktığını dile getirerek “Bugün 3 milyon Suriyeliye sadece biz ihtiyaçlarını karşılayan, onlara bu coğrafyayı vatan yapan, toprak yapan, emanet içerisinde olmalarını sağlayan bir anlayışı ortaya koymuyoruz, tarihimizle, medeniyetimizle tekrar yüzleşiyoruz. İnsanlığı ve medeniyeti unutmaya çalışan bütün dünyaya, bunların unutulmayacak bir şey olduğunu Anadolu coğrafyasından tekrar hatırlatıyoruz. Ne yaptığımızın farkındayız. Aziz milletimiz bilsin ki eğer 15 Temmuz gibi bir beladan kurtulmuş isek bilmeliyiz ki bu yaptığımız büyük asaletin, insanlığın sonucudur. Sadece kendi gayretlerimizle değil, Allah’ın iradesiyle beraber o büyük beladan kurtardık. Eğer el uzatırsanız, eğer bir yaşında karnına süngü saplanarak öldürülecek bir çocuğun annesiyle beraber sığınacağı bir vatan olursanız Cenabı Allah da dünyadaki mazlumlar da sizle beraber olur. Bunun hiç parası, pulu önemli değil. Biz bu dünyanın geçici olduğuna inanıyoruz. Öbür dünyada, Araf’ta birbirimizle buluştuğumuzda, Suriyeli kardeşlerimizin bize sadece şunu söylemesini istiyoruz ‘Biz onlardan razıyız’. Bu dünyadaki imtihanımız yegâne karşılığı budur. Başka bir şey değildir.” dedi.

Bu durumun bugünün sınavı olmadığının altını çizen Bakan Soylu, “Elbette ki bütün dünyaya çok önemli anlayışı bırakıyoruz. Dünyanın her noktasında zengin ülkelerin, gelişmiş ülkelerin ortaya koyduğu vurdumduymazlığa ‘Yanlıştasınız’ diye bir büyük beyanı ortaya koymaya çalışıyoruz.” dedi.

Bakan Soylu yaklaşık 300 yılı aşkın bir zamandır aynı sancak altında, kardeş bir şekilde yaşadıkları insanlara sırtlarını dönemeyeceklerini vurgulayarak hiçbir zaman bu dünyayı dünyalık için gören bir anlayışın temsilcileri olmadıklarını ve olmayacaklarını söyledi.

Hatay’da bir çalışma programı için bulunduklarını anımsatan Soylu, ülkenin ve milletin yarına güvenle girebileceğini ve bu konuda üzerlerine oynanan oyunları hep birlikte ortadan kaldırabileceklerini görüştüklerini belirterek ‘’Bilmenizi isterim ki bu bizim birinci safhamız, şimdi ikinci safhaya doğru yola çıkıyoruz. Çünkü dünyada mazlum ve mağdur milletlerin, merhamet ve şefkat medeniyetinin evlatlarının elini uzatmasına ihtiyacı var. Biz başka ülkeler gibi değiliz, biz Batı gibi her şeyi matematik üzerinden yapan bir ülkenin evlatları da değiliz. Biz, elini gün bitiminde semaya açan ‘Allah’ım bizi bu millete mahcup etme’ diyen, ‘Bu ümmete mahcup etme, insanlığa mahcup etme’ diyen bir anlayışın temsilcileriyiz. Şimdi ikinci safhaya doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. 2023, 2053 ve 2071 çok net biliyorum niye çocukluğumuzda öğretmenlerimiz bize derlerdi ki ‘Büyük ülkeler, büyük planlar yapan ülkelerdir.’ 20 yıllık, 50 yıllık biz bir yıl önümüzü göremiyoruz. Allah’ımıza şükürler olsun ki biz bugün 20 yıl, 50 yıl 100 yıl önümüzün planını yapıyoruz. Geçmişe baktığımızda da büyük eserler gerçekleştiriyoruz.’’ dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay’da

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.