Hatsu,”Suyun Aksamaması İçin Mücadele Sürüyor” Açıklaması Yaptı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), olumsuz hava koşullarından dolayı oluşan arızaları gidermek amacıyla ekiplerin seferber edildiğini duyurdu.

İçmesuyunun dağdaki gözünden evlerimize kadar iletilmesi sürecinde faal bulunan terfi merkezleri ile su depolarının bakım ve onarım işlemlerinin aralıksız sürdüğünü belirten Genel Müdürlük, bölgesel anlamda şiddetli rüzgarlardan dolayı oluşan sorunların giderilmesi için Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı mobil ekipler tarafından müdahaleler yapıldığını açıkladı.

Arsuz ilçesine bağlı Yukarı Kepirce ve Karaağaç Mahallesi’nde bulunan su kuyularının elektriğini sağlayan direklerde arıza oluştuğunu aktaran HATSU, fırtınadan dolayı kuyulardaki elektrik aksamların zarar gördüğünü ve düşen tellerin onarımının yapılması ile suyun aksamadan verilmesinin sağlandığını bildirdi.

Elektrik arızalarının su depolarında ki motorları durdurduğundan dolayı kesintiye yol açtığını da hatırlatan İdare, bu sorunun çözümü için mobil jeneratör sisteminin ilçeler arası görev yaptığını belirtti.

Hatsu,”Suyun Aksamaması İçin Mücadele Sürüyor” Açıklaması Yaptı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.