Sokak Hayvanları Koruma Altında

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Mezbahaneler, Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ve Hatay Doğa ve Yaşam Derneği işbirliği ile Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerini kapsayan hayvanları besleme etkinliği gerçekleştirildi.
900 KİLO KIRINTI TAVUK İLE 100 KİLO KURU MAMA BESLENME ODAKLARINA BIRAKILDI
Hayvan severler, beslenme etkinliği için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiği odak noktalarına soğuk kış günlerinde yardım bekleyen hayvanlar için el birliği ile yola koyularak beslenme odaklarını yerleştirdiler. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ve hayvan sever gönüllülerin destekleriyle yaklaşık 900 kilo kırıntı tavuk ile 100 kilo kuru mama beslenme odaklarına bırakıldı.
“YAPILACAK DUYARLI DAVRANIŞLAR İLE BİR HAYVANIN CANINI KURTARABİLİRSİNİZ”
Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli, Soğuk kış günlerinin etkisiyle gıdasını karşılayamayan özellikle yavru hayvanların ölebileceğini belirten, bu konuda hemşehrilerimiz duyarlılık göstermelerini yemeklerini çöpe atmak yerine temiz bir kap içinde çöp kenarlarına veya beslenebilecekleri uygun yerlere koymalarıyla bir hayvanın canını kurtarılabileceğini dile getirdi. Karaahmetli konuşmasının devamında “Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarda bizlere destek olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, HBB Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu’na, HBB Mezbahaneler, Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürü Ahmet Kilisli’ye hayvan sever dostlarım adına teşekkür ederim” dedi.

Sokak Hayvanları Koruma Altında Sokak Hayvanları Koruma Altında Sokak Hayvanları Koruma Altında

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.