Başkan Savaş, Erzin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Kutladı

“MİLLİ MÜCADELE YILLARINDA VERDİĞİMİZ ONURLU BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN EN SOMUT KARŞILIKLARINDAN BİR TANESİ ERZİN’DE YAŞANMIŞTIR”
8 Ocak 1922 tarihinde Erzin’in işgal kuvvetlerine karşı yürüttüğü kurtuluş mücadelesinin, yüzyıllardan beridir hür yaşamış, bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün bir milletin sarsılmaz iradesinin en muteber örneklerinden biri olarak değerlendiren Başkan Savaş mesajında, “Milli mücadele yıllarında verdiğimiz onurlu bağımsızlık mücadelesinin en somut karşılıklarından bir tanesi de Erzin’de yaşanmıştır. Her türlü zorbalığa, güçlüğe, haksızlığa karşı dik duruşuyla övündüğümüz ecdadımız, Erzin’de de kendisinden bekleneni layıkıyla yapmıştır. Birlik içinde hareket ederek haksız işgale boyun eğmeden ‘Dur!’ diyen halkımız, şanlı zaferi bize müjdelemiştir. Bu zaferin geleceğinden zerre tereddüt etmeyen Erzin halkıyla ne kadar övünsek azdır. Böylesi kıymetli topraklarda, emekleri hiçbir zaman unutulmayacak ecdadımız ile gurur duyuyorum. Bu kadim coğrafyanın bir daha o günlere dönmemesi, acıların yaşanmaması için var gücümüzle çalışacağız” açıklamasında bulundu.
“KUTSAL VATAN TOPRAKLARI İÇİN ŞEHADET ŞERBETİ İÇEN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUM”
Bu kararlılık ve maneviyatla bundan 94 yıl önce bağımsızlık ışığını Erzin’de aydınlatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kutsal vatan toprakları için şehadet şerbeti içen şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Tüm hemşehrilerimin 8 Ocak Erzin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’nü coşkuyla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Savaş, Erzin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Kutladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.