Başkan Adnan Vurucu, Sarımazı’da Meydana Gelen Trafik Kazasıyla ilgili Basın Açıklaması Yaptı

İlçemiz sınırları içerisinde E- 91 Karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarının belki de en acı ve elim olanlarından birini daha yaşamış olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. 3 Ocak 2017 Salı günü akşam saatlerinde meydana gelen kazada henüz eğitimine devam eden yavrularımızın olması bu acımızı daha da derinleştirmiştir. Hayatını kaybeden evladımız Eda TÜTÜNCÜ’ ye Allahtan rahmet, kederli ailemize başsağlığı diliyorum. Aynı kazada yaralanan ve halen tedavisine devam edilen Rabia TURHAN kızımıza da acil şifalar diliyor, tez vakitte sağlığına kavuşması için dua ediyoruz.

Bu elim kaza sebebiyle bazı yayın organlarında Belen Belediye Başkanlığımız aleyhine asılsız ve gerçek dışı haberler yapılmış; kederli ailelerimizi yanıltan ifadelerde bulunulmuştur.

Basın ahlak ve ilkelerine yakışmayan, idaremiz aleyhine iftiraya mahzar beyanatlarla halkımızı yanıltan kalemleri esefle kınıyorum.

Öncelikle önemle vurgulamak isterim ki; “7/24 Hatay” adlı yerel gazetede yer alan haber içeriğinin, meydana gelen kaza ile bağdaşır yanı yoktur. Bu yayım organının kalemi doğruyu yazmamış, halkı yanıltmak pahasına yayınlanabilmiştir. Nitekim; haber metni içeriğinde yer alan protokol dahi, söz konusu haberin yanıltmaya muktedir olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Protokol, İdaremiz ile Karayolları arasında imzalanmıştır. Ancak konusu içeriğinde de belirtildiği üzere, ” Karayolları sorumluluğunda bulunan yolun 817-04 KK no’ lu İskenderun (Kırıkhan- Antakya) DYA yolunun 1+000 ile 26+000 km arasında bulunan, karayolları kamulaştırma sahası içinde, Belen Belediye Başkanlığımızca peyzaj düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışması yapılması işidir.

Aynı protokolün 4. maddesinin 8. bendinde ise ” Çalışmanın Yapımı Esnasında Veya Sonradan, Protokole Konu Çalışmadan Dolayı, Üçüncü Şahıslara Ait Can, Mal Ve Mülklerde Meydana Gelecek Hasar, Zarar, Ziyandan Belen Belediye Başkanlığı Sorumlu Olacaktır” hükmü yer almaktadır.

Şimdi bu haberi yayınlayan ve haber metnini hazırlayan ilgililere sorarım;

Olay saati kaza mahallinde miydiniz?

Kazanın meydana geldiği esnada veya kazadan önce, ” kaza yerinde” herhangi bir peyzaj çalışması yapılmış mıdır ya da hali hazırda devam eden herhangi bir çalışma var mıdır?

Kazanın meydana gelmesindeki etken nedir?

Herhangi bir peyzaj çalışması sebebiyle mi kaza oluşmuştur?

Değerli arkadaşlarım, sizler de bilirsiniz ki; habercilikte, hiçbir haber, doğruluğundan emin olunmadan yazılamaz. Zira protokol metnini dahi yayınlayan arkadaş, gözden kaçırmış olacak ki; sorumluluğun atfedilmesindeki gerekçe açıkça protokolde izah edilmiştir.

Burada sorumluluğun kimde olduğu elbette önemli. Ancak gerçek sorumluların belirtilmesi şartıyla. Ben bu açıklamaları yapmaktan utanç duyuyorum. Çünkü bizim meselemiz, bu kazaların neden kaynaklandığını bulmak, çözümler üreterek, bir daha böyle acı olayların yaşanmasına engel olabilmektir.

Bir kez daha meydana gelen kaza sebebiyle hayatını kaybeden evladımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı evladımıza da acil şifalar diliyor, kederli ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyorum.

Böylesi hadiselerin bir daha tekerrür etmemesi en büyük temennimizdir.

Adnan VURUCU
Belen Belediye Başkanı

Başkan Adnan Vurucu, Sarımazı’da Meydana Gelen Trafik Kazasıyla ilgili Basın Açıklaması Yaptı Başkan Adnan Vurucu, Sarımazı’da Meydana Gelen Trafik Kazasıyla ilgili Basın Açıklaması Yaptı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.