Hatay’da Sınır Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Hatay Valisi Sayın Erdal Ata’nın yanı sıra 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Mahmut Hersanlıoğlu ve Nursal Çakıroğlu, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İlçe Kaymakamları, ilgili kurum müdürleri ile ilgili yetkililer katıldı.

Toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada Vali Ata, sınır uzunluğu bakımından Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden birinin Hatay olduğunu ifade ederek ‘’Suriye ile 276 km kara sınırımız var. 2011 yılında Suriye’de başlayan olaylardan sonra sınır güvenliği, en önemli konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Sınırın öte tarafında farklı grupların hâkimiyetinin olması ülke güvenliği açısından da çok ciddi tehditler oluşturuyor.’’ dedi.

Sınırda fiziki engellerin iyileştirilmesi, modüler duvar sisteminin yapılması ile önemli bir mesafe katedildiğini dile getiren Vali Ata, ‘’Bizim arzumuz bunların bir an önce bitirilmesi, sadece duvar değil duvarla beraber tel örgüleri, kamera sistemleri, gözetleme kuleleri, aydınlatma ve yolları ile tüm çalışmaların sonuçlandırılmasıdır. Bunları yapmak maliyet bakımından o kadar kolay değil, bunlar yüksek miktarda para harcamayı gerektiren konular. Ama günümüz şartları gereğince ülkemizin güvenliğinin her şeyden daha önemli olduğunu düşünüyorum.’’ şeklinde konuştu.

Toplantıda çok farklı kurumlardan temsilciler olduğunu belirten Vali Ata sınır güvenliği konusunda alınacak tedbirlerde her bir kuruma ayrı ayrı görevler düştüğünü, amaçlarının 2017 yılında yapılabileceklerin azamisini yapmak olduğunu kaydetti.

Hatay’da Sınır Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Önceki İçerikHatay İçin Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı
Sonraki İçerikHatay Büyükşehir Belediyesi Dolandırıcılara Karşı Uyardı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.