Fakülte Birincilerine Yök’ten Mektup Var

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı üniversite tercih döneminde İskenderun Teknik Üniversitesi’ni (İSTE) tercih eden ve bölümlerine birincilikle yerleşen öğrencilere, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sn. Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç tarafından tebrik mektubu gönderildi. YÖK’ün öğrencilere gönderdiği belgeler, Rektörlük makamında düzenlenen törenle verildi.
İSTE Rektörlüğü’nde düzenlenen törene İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Oğuz Şerifoğlu ve öğrenciler katıldı.
2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda İskenderun Teknik Üniversitesi’ni tercihlerinde ilk sırada gösteren ve birincilikle yerleşen, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü birincisi Özgürhan Demir, İnşaat Mühendisliği Bölümü birincisi Ali Başkar, Makine Mühendisliği Bölümü birincisi Fatih Karaoğlu, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birincisi Onur Doğukan Höbek, YÖK’ün gönderdiği belgeleri İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin elinden aldılar.
Rektör Prof.Dr. Türkay Dereli törende yaptığı konuşmada, birincilikle yerleşen öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, İSTE’yi tercih ettikleri için teşekkür etti. Prof.Dr. Dereli, Türkiye’nin 8.nci Teknik Üniversitesi olarak hedeflerinin teknolojiyi sadece raporlayan, takip eden bir üniversite olmak değil, teknolojiyi bizatihi üreten ve bunu toplumun, yaşamın ve insanlığın yararına sunan bir üniversite olma hedefiyle yola çıktıklarını anımsatarak, “hayal kurabilen, heyecanlı, yenilikçi, çalışkan ve üretken bireyler olarak sizlerden çok şey bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
YÖK Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç’ın öğrencilerin nitelikli bir meslek sahibi olmasının yanında evrensel değerler ve kendi kültürel değerlerine bağlı bir şekilde yetişmelerini arzu ettiği mektubunda ise şu ifadelere yer verildi:
“Güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye’nin geleceği sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye’nin yeni kalkınma odağısınız. Ülkemiz ve Milletimiz için vatanperver duygularla çok çalışmalısınız. 2023 hedeflerimize sizlerle ulaşacağız. İnancınızın, çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınızdan dolayı gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım”

Fakülte Birincilerine Yök’ten Mektup Var Fakülte Birincilerine Yök’ten Mektup Var Fakülte Birincilerine Yök’ten Mektup VarFakülte Birincilerine Yök’ten Mektup Var Fakülte Birincilerine Yök’ten Mektup Var Fakülte Birincilerine Yök’ten Mektup Var

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.