Maraş Katliamı Arsuz’da unutulmadı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Teşkilatı tarafından Maraş Katliamı’nda hayatını kaybedenler için düzenlediği anma etkinliğine katıldı. Akçalı Alyans Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Başkan Nazım Culha’nın yanı sıra, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, AKAD Başkanı Nihad Yenmiş, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Arsuzlu katıldı.
Birlikte yaşama kültürüyle örnek gösterilen Arsuz’daki tüm renklerin “Biriz, beraberiz. Yeni Maraş’lara yeni Sivas’lara davetiye çıkarmak isteyen zihniyetlerin oyununa gelmeyeceğiz” mesajı verdiği anma töreninin açılış konuşmasını CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin yaptı.

“İnsanlık, barışı getirecek”
“Maraş katliamını unutmadık, unutturmayacağız ” diyerek konuşmasına başlayan Faik Çekin, bu tür katliamların bir daha yaşanmaması için bu tür olaylardan herkesin önemli dersler çıkarması gerektiğini belirterek, “Aynı ülkede, aynı bayrağın altında yaşanlar olarak farklı din ve mezheplere ait olsak da hepimiz insanız. Ne olursak olalım herkesi insan olarak görürsek belki de barışı getirebiliriz, belki de bu tür olayların yaşanmasını önleyebiliriz, belki de sadece insanların ecelleriyle ölümüne tanıklık edebiliriz. Buraya gelen herkesin de öyle düşündüğüne, karşısındakilere insan olduğu için değer verdiğine kesinlikle inanıyorum. Fakat, sadece bizim inanmamız yetmiyor. Bu coğrafyada yaşayan her insana bunu anlatıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Asla yılmayacağız ve insanlığın bu savaşı kesinlikle kazanması için var gücümüzle kazanacağız” dedi.

“Sağduyumuzu yitirmeyeceğiz”
Alevilerin tarih boyunca katledilmelerine rağmen, tarihin hiçbir sayfasında zulmedenler olarak yer almadığına dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Bugün yakın tarihimize kara bir leke, kapanmaz bir yara olarak geçen Maraş Katliamı’nı 38 . yılında anmak, hayatını kaybedenleri yad etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Gönül isterdi ki; güzel şeyler için bir araya gelelim ama maalesef ülke gündemindeki gelişmelere baktığımızda hiç hoş şeyler için bir araya gelmiyoruz. Maraş vahşetinde sorumluların ve katliamı bizzat gerçekleştirenlerin yargılanmadığı içindir ki Malatyalar, Sivaslar yaşanmıştır. Geçmişte yapılan katliamlardan yola çıktığımızda bugün yaşananlar, bazı zihniyetlerin ve satılmış kalemlerin benzeri olayların yaşanması anlamında demeçleri ve istekleri olduğunu görüyoruz. Ama bu coğrafyada bu katliamlar bir daha tekerrür etmeyecek, çünkü; Aleviler barışçıldır, Aleviler demokrasiden yanadır. Sürekli tarihte katledilmiş olmalarına rağmen tarihinin hiçbir sayfasında Aleviler için ‘zulmetmişler’ denilmemiştir. Hep mağdur olmalarına rağmen, sürekli demokrasiyi, barışı ve laikliği savunmuşlardır. Böyle olmaya da devam edeceklerdir. Gerek ülkemizde, gerek yakın coğrafyamızda bugün yaşananlar bizi ciddi anlamda tedirgin ediyor, ciddi anlamda düşündürüyor. Ama bizler sağduyumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Barışın, demokrasinin laikliğin yanında olacağız. Bazı zihniyetlerin ve emperyalist güçlerin ülkemizde solcuları, aydınları, devrimcileri ve yurtseverleri dinin karşısındaymış gibi göstermeye çalışıyorlar. Ama, bu kesinlikle böyle değildir. Herkes kendi inancını bu ülkede özgürce istediği gibi yapabilme hakkına sahiptir. Devletin de bunu güvence ve garanti altına alması gerekir. Kısacası; insanlar kendi düşünceleri ve ibadet tarzları yüzünden değil ki öldürülmek, yargılanmamalı, hor görülmemeli. Hepimizde üzücü, karamsar bir düşünce var ama bu salon içerisinde bulunan güler yüzlü, barışçıl, sağduyulu insanlar hayatın her alanında var oldukça geleceğe dair umudum daha da artmaktadır. Biz güzel günlere mutlaka kavuşacağız. Maraş katliamında yitirdiğimiz canları rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.
Anma etkinliği ozan Eren Polat’ın salondakileri oldukça duygulandıran dinletisinin ardından, Maraş Katliamını anlatan sinevizyon gösterisinin izlenmesiyle son buldu.

Maraş Katliamı Arsuz’da unutulmadı Maraş Katliamı Arsuz’da unutulmadı Maraş Katliamı Arsuz’da unutulmadı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.