Çanakkale Savaşı’nın Ruhunu Yansıtan Sergi

Çanakkale Savaşı’nın maneviyatını derinden hissettiren sergi, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı(ATSO) Hikmet Çinçin ve Çanakkale Gezici Müzeler Koordinatörü Cengiz Yürükaslan’ın yanı sıra Hatay ili gazi dernekleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve ilkokul öğrencilerinin katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşan Çanakkale Gezici Müzeler Koordinatörü Cengiz Yürükaslan,”Amacımız Çanakkale’ye gidemeyen gençlerimize çocuklarımıza Çanakkale’yi anlatabilmektir. Çanakkale’ye girilmeyeceğini buradaki malzemelerle dünyaya kanıtlıyoruz. Tarihte her zaman savaşlar hep insanlığı yenmiştir. Ancak Çanakkale ise insanlığın savaşı yendiği yerdir. Biz Çanakkale’de 46 milletin askerine karşı zafer elde ettik” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER TARİHTEN DERS ÇIKARMALI

Serginin açılışında söz alan Başkan Savaş, “Tarihe şahitlik etmek üzere açmış olduğumuz sergimizi onurlandıran herkese teşekkür ederiz. Çanakkale savaşında kullanılan bu savaş malzemeleri emperyalist güçlere karşı 1. Dünya Savaşı’ndaki yalnızlığımızı ve bu kadar imkansızlıklara rağmen başarımızın büyüklüğünü gösteriyor. Aynı zamanda savaştığımız ülkelere karşı çok çetin bir mücadele sonucu kazanılmış bir zafer olduğunu gözler önüne seriyor. Savaş esnasında metrekareye 6 bin kurşun düşmüş ancak ülkemizin gencecik evlatları bizler bağımsız ve özgür yaşayalım diye canları pahasına mücadele etmişlerdir. 15-16 yaşındaki tüyleri bitmemiş gençlerinde okullarını bırakarak bu ülke için savaşmaları belki de almamız gereken en büyük bir derstir. Gençlerimizin bu dersi iyi almasını istediğimiz için bu sergiyi açtık. Umarım bu sergi amacına ulaşır, çocuklarımıza ve gençlerimize gün geçtikçe tahribata uğrayan milli şuuru kazandırır” şeklinde konuştu.

Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal sergi alanında gerçekleştirdiği konuşmada,”Topraklarımızı vatan yapmak için nice şehitler verdik. Bu sergi bu zaferi nasıl kazandığımızı görmemiz için oldukça önemli” ifadelerini kullandı.
Başkan Savaş, açılış sonrasında hem Koordinatör Cengiz Yürükaslan’a hem de Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal’a çiçek takdim etti.

HATMEK’te sergilenmek üzere kısa süreliğine getirtilen, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan gerçek silah, top mermisi ve kıyafet gibi çeşitli savaş malzemelerinin bulunduğu sergi, 14-24 Aralık tarihleri arasında saat 09.00’dan 18.00’e kadar HATMEK’te ziyaretçilerini bekliyor.

Önceki İçerikZabıtasından Emniyet Müdürlüğüne Taziye Ziyareti
Sonraki İçerikPaslı Borular Yerini Temiz Borulara Bırakıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.