Belen Kadın Toplum Merkezi Kapanış Toplantısı Düzenlendi

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde finanse edilen ve Belen Kaymakamlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Kadın Toplum Merkezi projesinin kapanış toplantısı düzenlendi.

İskenderun Anemon Otel’de düzenlenen toplantıya Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN, Belediye Başkan Vekili Şerafettin SOLMAZ, Siyasi Parti İlçe ve Kadın Kolları Başkanları, Sodes Birim Uzmanı Cemil ŞEKERCİ, Sodes Mali İşler Uzmanı Ali Onur PEHLİVAN, İlçe Milli Eğitim Müdür Bekir ŞAHAN, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zeynep ÖZTÜRK, Halk Eğitim Müdürü Mehmet AKÇA, Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM, Kurs Eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı yapılan konuşmalarla devam etti.

Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM; Proje kapsamında 15 ay boyunca yapılan çalışmaları slaytlar eşliğinde, düşünce aşamasından, kabul edilmesine, mekan tespitinden, fiziksel ortamın hazırlanmasına, resmi açılış töreninden, ahşap yakma, ahşap boyama, filografi, step aerobik kurslarının başlamasına, kitap okuma etkinliğinden, ücretsiz olarak proje kapsamında kursiyerlere eğitim materyallerinin dağıtımından, eğitim merkezinin hanımlar tarafından kendi evleri gibi benimsenmesine, kadınlara yönelik olarak değişik alanlarda konferanslar verilmesine ve il dışına gezilerin düzenlenmesine ilişkin bilgiler verdi.

Kursiyerler adına konuşan Nazire ERDEM; Belen Kadın Toplum Merkezi tarafından verilen El Sanatları Kurslarına katıldığını boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiklerini, kurslar sayesinde çok şeyler öğrendiklerini, kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını, el emeği göz nuru ürünlerin kendilerine gurur verdiğini, bu ürünlerin sergiye çıkartıldığını, spor kursuna da katıldıklarını, kendilerini daha mutlu daha dinç ve daha sağlıklı hissettiklerini, proje sayesinde güzel bir gezi yaptıklarını, çok güzel dostlukların oluştuğunu ifade ederek; emeği geçen Kaymakamımız Sayın Abdulaziz AYDIN’a, proje koordinatörümüze, eğitim hocalarımıza ve emeği geçenlere, kursiyerler adına çok teşekkür etti.

Kaymakam Abdulaziz AYDIN ise; geçtiğimiz Cumartesi akşamı İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimizi anarak sözlerine başladı.

“Ne yapıyorsak, hangi mesleği icra ediyorsak her zaman en iyisini yapalım, düşüncesinden yola çıkarak yaptığımız işin hakkını vermemiz durumunda kendimiz, ailemiz ve Ülkemiz içinde de en iyisini yapmış oluruz. Bugün burada yapılan sunumdan da anlaşılıyor ki 15 ay boyunca açılıştan kapanışa kadarki fotoğraflara yansıyan kursiyerlerimizin ifadelerine ve koordinatörümüzün heyacanına baktığımızda projemizin dolu dolu geçtiğini ve amacına ulaştığını görüyorum.

Hangi projeleri hayata geçirmişiz diye baktığımızda, sadece 2016 yılında Proje Koordinasyon Ofisimizce yaklaşık olarak 23 tane proje yapılmış ve 13 tanesi geçmiştir. Bu projeler karşılığında yaklaşık bir milyon lira kullanmışız. Bunun önemli bir ayağı SODES projesi, bir diğer önemli ayağı da inşallah yakın zamanda tekrar açılışında beraber olacağımız, DOĞAKA’ya sunduğumuz “Seyr-i Belen, Yürü ve Dinlen” adlı projemiz kapsamında yaptırdığımız Seyir Terası projemiz, bizim için yüz akımızdır. Belediye Başkanlığımız yerin kamulaştırılmasını sağladılar, aynı zamanda bir miktar da mali destekte bulundular. Çevre düzenlemesine de Büyükşehir Belediyesi destek verecektir. Bu projenin gerçekleşmesi Belenimiz için tam bir kurumsal işbirliğine örnek olacaktır.
Avrupa Birliği Erasmus Plus tan yaptığımız projelerimiz var. Bu projelerle çok sayıda öğrenci ve öğretmenimizi yurt dışında eğitim içerikli ziyaretlere, Gençlik Kampları kapsamında da öğrencilerimizi yurt içi kamplarına gönderdik. Kadınlarımıza yönelik kurslarımız için Sodes desteği sağlanıncaya kadar, Sarımazı Sebati Günenç Okulu bahçesinde hazırlayacağımız mekânda kurslarımızı devam ettirmeye çalışacağız.
Sözlerimi daha fazla uzatmadan, Proje Koordinatörümüze, değerli öğretmenlerimize, Halk Eğitim ve Milli Eğitim teşkilatlarımıza, mesai arkadaşlarıma siz kursiyerlerimize yaptığınız katkılar dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. diyerek konuşmalarını tamamladılar.

Proje kapsamında kitap okuyanlardan birinci gruba Kaymakam Abdulaziz AYDIN, İkinci gruba Belediye Başkan V. Şerafettin SOLMAZ, Üçüncü gruba Sodes Birim Uzmanı Cemil ŞEKERCİ, diğer gruplara da Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Raziye SAĞLAR, CHP Kadın Kolları Başkanı Linda KAPLAN ve MHP Kadın Kolları başkanı Ebru YORULMAZ tarafından küçük ev aletlerinden oluşan hediyeleri verildi.

Hediye takdimi sonrası yıl içerisinde proje kapsamında hazırlanan el sanatları ürünleri sergisi gezildi. Sergi sonrası sohbet ortamında geçen öğle yemeği ve ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle program sona erdi.

Belen Kadın Toplum Merkezi Kapanış Toplantısı Düzenlendi Belen Kadın Toplum Merkezi Kapanış Toplantısı Düzenlendi

Önceki İçerikPark ve Yeşil Alanlarda Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor
Sonraki İçerikHatay’da Karla Mücadele Çalışmaları Başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.