İskenderun’da Atık Pil Konferansı Düzenlendi

Taşınabilir Pil üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğiyle düzenlenen konferansa Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fevzi Özkan, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği Hatay Sorumlusu Hatice Yıldız ve İskenderun, Arsuz ve Belen’deki okullardan görevlendirilen yaklaşık 160 öğretmen katıldı.
Yılsız tarafından sunulan konferansta katılımcılara atık pil nedir? atık pillerin çevreye (çöp kutusu, toprağa, sulara vs.) atılmaması ve ayrı toplanması ve atık pillerin çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi konusu anlatıldı.
İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ev sahipliğinde taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte temiz bir çevre için atık pillerin toplanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili verilen konferansta anlatılan konuların öğretmenler tarafından öğrencilere iletilmesi konusunun çevrenin korunması açısından önemli olduğunu vurgulandı.
Konferansta ayrıca ilçe belediyeleri ve TAP’ ın katkısıyla Hatay genelindeki okullar arası yapılan Atık Pil yarışmalarının çevre bilincini geliştirmek ve atık pillerin toplanmasını sağlamak konusundaki önemine de değinildi.

İskenderun’da Atık Pil Konferansı Düzenlendi İskenderun’da Atık Pil Konferansı Düzenlendi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.