İskenderun’da Yeni Toplu Taşıma Sistemi Tanıtıldı

Kent içi trafiği rahatlatmak ve güvenli bir şekilde trafik akışı sağlamak amacıyla Türkiye genelinde yaygın olan Elektronik Ücret Toplama Sistemini Hatay’da uygulamayı amaçlayan HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı, bu sistemi tanıtmak için İl genelindeki sürücü kooperatifleri ve şoför odaları ile istişare toplantıları düzenliyor.
İlk olarak 1. Bölgeyi kapsayan toplantının HBB Meclis Salonunda yapılmasının ardından İskenderun Hizmet Binasında gerçekleştirilen ikinci toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, HBB Genel Sekreteri Hasan Maden, Ulaşım Daire Başkanı İkbal Polat, Toplu Taşıma Şube Müdürü Süleyman Barış Süner, İskenderun Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın’ın yanı sıra bölge genelinde sürücü kooperatif Başkanları ve üyeleri katıldı.
“ULAŞIMIN RAHAT, KONFORLU VE GÜVENLİ OLMASINI AMAÇLIYORUZ”
Toplu taşıma da Hatay’ın mevcut durumu ve tasarlanan projeler hakkında sunum yapan Toplu Taşıma Şube Müdürü Süleyman Barış Süner, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızdan gelen yoğun talep üzerine toplu ulaşımda rahat, konforlu, güvenli ve engelli erişimli ulaşım hizmeti verebilmek, kent içi ulaşımda yolcu potansiyeline uygun 6- 8.15 – 9.5 ve 12 metrelik otobüse geçilmesi ile ilgili çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.
“MİNİMUM YATIRIMLA MAKSİMUM VERİM ELDE EDECEĞİZ”
Toplu ulaşımda Hatay’ın her bir bölgesi için ayrı bir sistem oluşturulacağını vurgulayan Ulaşım Daire Başkanı Muhammed İkbal Polat, yapılan analiz verileri sonrasında Türkiye genelinde yaygın olarak kullanılan bu sistemin Hatay’da ki toplu taşıma araç yoğunluğunu rahatlattığı gibi esnafında daha fazla kar elde edebilmesinin amaçlandığını söyledi.
Araç sürücülerinin ve yayaların toplu taşıma konusunda görüşlerinin alınarak böyle bir sistemin faaliyete geçirilmesinin daha sağlıklı olacağını ifade eden İkbal Polat, “minimum yatırımla maksimum verim elde edeceğimiz profesyonel bir ağ sistemi önemli bir fırsattır. Projede ki yapılacak dönüşüm ile yayaların seyahat süresince daha konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlamasını amaçlıyoruz. Getirilecek ücretli kart sistemi sayesinde ise yayaların aktarmalı ve daha ekonomik ücretlerle yolculuk yapma imkânı sağlayacağız” dedi.
“TOPLU TAŞIMA DAHA EKONOMİK VE ZARARSIZ HALE GELECEK”
Uygulanması planlanan proje hakkında düşüncelerini ifade eden HBB Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş, bir Belediye Başkanı olarak çevreyi etkileyen bütün unsurları düşünürken Dünya genelinde ve Türkiye genelinde yapılan projelerin ışığında ilimizin kıstasları ile harmanlayarak en uyumlu sistemin uygulanması gerektiğini söyledi.
Toplu taşıma araçlarının azalması durumunda havanın daha az kirleneceğini ifade eden Başkan Savaş, “ Biz istiyoruz ki Hatay halkı huzurlu ve konforlu bir şekilde seyahat etsin ama bunu da kooperatiflerimiz profesyonel şekilde yapsın. Şöför arkadaşlarımız görevini yaparken de birbirleri ile tartışma ortamı olmasın ve vatandaşımız daha huzurlu ve güvenli bir yolculuk yapsın istiyoruz. Ayrıca İlçeler arası seyahat yapan yolcularımızı da entegre etmek zorundayız. Daha az araç ile çok fazla yolcu taşıyarak ortak bir havuz ile herkes eşit faydalanmış olacak.” Dedi.

İskenderun’da Yeni Toplu Taşıma Sistemi Tanıtıldı İskenderun’da Yeni Toplu Taşıma Sistemi Tanıtıldı İskenderun’da Yeni Toplu Taşıma Sistemi Tanıtıldı

Önceki İçerikDev Proje Kavaslı Mahalesi Alt Geçiti Trafiğe Açıldı
Sonraki İçerikArsuz’da Asfalt ihalesinde ilk hamle Kozaklı’da
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.