Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde bir ilk

Bütün kalp damarlarında tıkanıklık ve kalp kapağında yetersizlik olan ve kalp nakline ihtiyaç duyulan 36 yaşındaki erkek hastaya aynı seansta kalbi durdurmadan koroner bypass ve mitral kapak değişimi yapıldı.

Yaklaşık iki yıldır nefes darlığı, çabuk yorulma, göğüs ağrısı şikayetleri olan ve son zamanlarda kalp yetersizliği nedeni ile günlük aktivitelerini bile yapmakta zorlanan hastaya kalp nakli düşünüldü ancak donör bulunmadı.

Çok riskli olmasına rağmen aynı seansta kalbi durdurmadan koroner bypass ve mitral kapak değişimi ameliyatına başvuruldu. Üniversitemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı hocaları Prof. Dr. İyad FANSA, Araştırma Görevlileri Dr. Cem Lale, Dr. Bedriye Burcu Sadıkoğlu ve İntern Dr. Malik Zeynalov tarafından başarılı bir operasyon ile (CABG+MVR) çalışan kalpte koroner bypass ve mitral kapak değişimi gerçekleştirildi.

Yoğun bakım ve servis takipleri sonrası şikayetleri düzelen hasta taburcu olmadan önce başta bu yüksek riskli operasyonu başarı ile gerçekleştiren Prof. Dr. İyad FANSA ve ekibine, üniversitemiz çalışanlarına, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yönetimine teşekkürlerini iletti.

dsc_1377

Önceki İçerikDaha Yeşil 1 Hatay İSTE
Sonraki İçerikCumhuriyet ve Barbaros Mahalleleri asfaltlandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.