İskenderun’da Suriyeli esnafların oda kaydı başladı

Suriyeli mültecilerin Hatay’a gelmelerinden sonra İskenderun esnafının haksız rekabetle eleştirdiği belgesiz işyeri açma konusu çözüme kavuşuyor.

Oda başkanları, TC no alan Suriye sermayeli işyerleri için oda kayıtlarına başladı.
İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, konuyla ilgili MHP ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Bir süredir bu konuyla ilgili çalışma yapıyorduk. Odamıza binlerce üyelerimiz tarafından en çok sorulan bu soruyu cevaplamak istiyorum. Yerleşen Suriyeliler arasında TC no almaya hak kazanıp işyeri açmış olan veya yeni açacak olan bakkal esnafını odaya kayıt olmaya davet ediyoruz. Bununla ilgili süreç başlamış oldu. TC no.su olan her esnaf odamıza kayıt yaptırarak hem yükümlülüklerini yerine getirmiş olacak hem de üyelik ile ilgili kendilerine tanınan haklardan faydalanmış olacaklar.”dedi. MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ise İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası ziyaretinde zor bir mesleğin icra edildiğini belirterek, “Bakal esnafı büyük marketlere karşı direnmeye çalışıyor. Ayakta kalma savaşı veren tüm bakkal esnafına bereketli bol kazançlar diliyoruzm.” Dedi.

suriye-1

GAZIANTEP BUYUKSEHIR BELEDIYESI ZABITA DAIRE BASKANI OMER YALIM, YAPTIKLARI DENETIMLERDE SURIYELILERIN 94'U RUHSATSIZ 142 ISYERI CALISTIRDIGINI VE CEPHELERE ASILI 85 ARAPCA TABELANIN KALDIRILDIGINI SOYLEDI. FOTO: GAZIANTEP - DHA

Önceki İçerikBaşkan Seyfi Dingil: El Sanatları Kurslarımız İlgi Görüyor
Sonraki İçerikAK Parti İskenderun ilçe teşkilatı Dolarlarını bozdurdu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.