İSTE, Atlas Global’e bağlı JET SUPPORT Şirketi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

İSTE (www.iste.edu.tr) Merkez Kampüsü’ndeki Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda, yapılan Saygı Duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan programa; İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mevlüt Aktaş, JET SUPPORT (http://www.jetsupport.aero) Genel Müdürü Süleyman İshakbeyoğlu, Atlas Global Eğitim Müdürü Ahmet Tevfik Demirtepe, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güler Alkan, Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Ahmet Yapıcı, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Alpaslan Ateş, Genel Sekreter Yılmaz Çiğdem, öğretim elemanları, İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu mezunları ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, protokolün imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Protokoller her zaman önemlidir, ancak bu protokolün bizim için ayrı bir yeri var. Bu protokol aslında yıllardan beri yapılan bir işbirliğinin kurumsallaşmasıdır, tescil edilmesidir. Havacılık sektörü için İSTE olarak iyi ve nitelikli mezunlar yetiştirebiliyor olmamızın fark edilmiş olması, mezunlarımızın tercih ediliyor olması bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Yıllardan beri, ‘üniversite-işbirliği nedir diye soruluyor’. Üniversite-Sanayi İşbirliği işte bugün gerçekleşmiş olarak bu salondadır. Mezunlarımız, mezunlarımızı yetiştiren öğretim elemanları, mezunlarımızın çalıştığı kurumun en üst düzey yöneticileri işte bu salonda hepsi bir arada, işbirliğini daha da geliştirmek için buradalar. Demek ki, İSTE’yince oluyor. Biz İSTEmeye devam edeceğiz. Bu iş birlikteliklerini tüm iş dünyası ile, tüm sektörlerle yapmak istiyoruz. Bu bağlamda, iş dünyası ile daha iyi entegre olabilmek için ‘İŞ DÜNYASI İLE ENTEGRASYON’ projemizi hayata geçirmek için kolları sıvadık. Artık, İSTEyen İSTE öğrencileri daha mezun olmadan önce kariyerine bir iş yerinde başlayabilecek” şeklinde konuştu.

Protokolün imzalanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten JET SUPPORT Genel Müdürü Süleyman İshakbeyoğlu; “Havacılık sektöründe iştigal eden ve ETS Tur gibi Atlas Global grubuna bağlı bir şirket olarak, eleman ihtiyacımız olduğunda, sektörel bilgilere hakim oldukları için genellikle sivil havacılık yüksekokulu mezunlarını tercih ediyoruz. İskenderun Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun mezunlarını tercih ettiğimizde hiç yanılmadık, çok memnun kaldık. Başarılı oldukları için, iyi temsil ettikleri için de mezun oldukları İSTE ile daha kurumsal bir işbirliği yapmanın daha verimli olacağını düşündüğümüzden bu protokolü imzalıyoruz. Özellikle, İSTE’nin yeni uygulamaya koyacağı ve çok faydalı olacağına inandığımız İDE (İş Dünyası ile Entegrasyon) programı ile bütünleştirildiğinde bu protokol kapsamında çok nitelikli işler yapabileceğimizi, öğrencilerimizin çok daha nitelikli yetişmesini sağlayabileceğimizi öngörüyoruz. Böylece, daha mezun olmadan iş fırsatları bulabilecekler, işe girdiklerinde çok daha hazır olacaklar” diyerek İSTE SHYO’da mesleki yabancı dile ağırlık verilmesinin ve ağırlıklı olarak sektöre yönelik bir müfredat uygulanıyor olmasının, İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu mezunlarının tercih edilmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.

Açılış konuşmasına; beş gün sonra kutlanacak olan Sivil Havacılık Günü’nü hatırlatarak ve Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun tarihi gelişimini anlatarak başlayan İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Ahmet Yapıcı; “’İş Dünyası ile Entegrasyon’ programı ile mevcut işbirliklerimizi daha da güçlendireceğiz. Daha önce öğrencilerimizin kurdukları kişisel bağlantılar ile istihdam olanağı sağlayabiliyorduk. Tabii, bu da önemlidir. JET SUPPORT – İSTE İş Birliği Protokolü ile İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun eğitim kalitesinin daha da artacağına, mezunlarının daha çok tercih edileceğine inanıyorum” sözleri ile katılanlara teşekkür etti.

Mezunlar adına konuşma yapan Veciha Dilara Özeren öğrenci arkadaşlarına tecrübelerini aktarırken oldukça gururluydu. Konuşmaların ardından, JET SUPPORT – İSTE İşbirliği Protokolü alkışlarla imzalandı. Ardından, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli; JET SUPPORT Genel Müdürü Süleyman İshakbeyoğlu’na, Atlas Global Eğitim Müdürü Ahmet Tevfik Demirtepe’ye, İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu mezunu ve aynı zamanda JET SUPPORT çalışanı olan Veciha Dilara Özeren’e çiçek ile plaket takdim etti. Çiçek takdimi ardından, İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun mezunları mevcut öğrenciler ile bir araya gelerek iş hayatı ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

7 8

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.