İste Öğrencileri Türkiye’nin En Uzun Demiryolu Tüneline Teknik Gezi Düzenledi

Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kaçın ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çalışıcı danışmanlığında düzenlenen teknik gezide, Gaziantep İli Nurdağı İlçesinde yapılmakta olan Gaziantep-Adana demiryolu hattında yer alan 10,5 km uzunluğundaki tünel inşaatında incelemelerde bulunan İSTE’li öğrenciler, tünel açma konusunda kullanılan güncel teknolojileri yerinde görme fırsatı buldu. İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, yapım aşamasında olan ve iki ayrı tüp şeklinde ilerleyen ülkemizin en uzun demiryolu tünelinin 500 metre içerisine girerek çalışmaları yerinde gözlemledi.

Tünel için yapılan ve buhar odaları kullanılarak üç saat içerisinde priz alabilen beton üretim tesislerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler, şantiyede yer alan beton laboratuvarını da gözlemleme fırsatı bularak, öğle yemeğini şantiye ortamında mühendislerle birlikte yedi.

Teknik gezinin ikinci kısmında; İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, bölgenin en önemli sulama kanalı inşaatı olan ve Kahramanmaraş Menzelet Barajı’ndan- Hatay Tahta Köprü Barajı’na su getirmek amacıyla yapılan 180 milyon TL keşif bedelli, 25 km uzunluğundaki sulama kanalı ve tünel inşaatını da ziyaret etti.

Bilgilerini artırdıkları için mutlu oldukları gözlenen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, gezi esnasında kendilerine her türlü desteği sağlayan ve şantiyelerine kabul eden Doğuş İnşaat ile İslahiye Belediyesi’ ne teşekkür ettiler.

iste-1 iste-2 iste-3 iste-4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.