İskenderun’da Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 88’nci, bu anlamlı günün Ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 35’inci yılının idrak edilmesi münasebetiyle İlçemizde çelenk sunma töreni ve kutlama etkinliği gerçekleştirilerek bu müstesna gün anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlandı.
24 Kasım 2016 Perşembe günü saat: 13.30’da gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreninde; İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunulmasının müteakibinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşımız okundu.
Çelenk sunma töreninin sona ermesinin ardından Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda düzenlenen kutlama programına katılan protokol üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer davetliler; Bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşımızı coşkuyla okuyarak Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle andılar ve en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini kutlamak amacıyla tertip edilen programı dikkatle izlediler.
Kutlama programına; İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Haytaz, Şube Müdürleri, Okul İdarecileri, Öğretmenler, Öğrenciler ile Veliler ve diğer davetliler katıldı.
İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Zülfinaz Başer tarafından açılış konuşmasının yapılmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılarak, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekildi.
Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan genç öğretmenler ile emekli öğretmenler adına yapılan konuşmalarda öğretmenlik mesleğinin hassas bir meslek olduğu kadar bir o kadar da sorumluluğu geniş olan bir meslek olduğu vurgulandı.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının müteakibinde İlçemizde 2016 yılında emekli olmuş öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit tarafından takdim edildi.
Kaymakam Özyiğit; Emekli öğretmenlere bugüne kadar gösterdikleri sabır ve gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, bu müstesna günlerini en içten dilekleriyle kutladı ve kıymetli öğretmenlerimize birer gül takdim etti.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin icra edilmesinin ardından, “Öğretmen” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Kaymakam Özyiğit, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle icra edilen programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekibine, tüm okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerine tebrik ve teşekkürlerini iletti.

ogretmenler-gunu-6 ogretmenler-gunu-5 ogretmenler-gunu-4 ogretmenler-gunu-1

Önceki İçerikKaraağaç’ta Satılık 3+1 ve 4+2 Lüks Daireler
Sonraki İçerikSu Fiyatları 2.30 Tl’ye Sabitlendi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.