65 yaş üstü mutlaka grip aşısı yaptırmalı

KBB Uzmanı Op. Dr. Seda Selimoğlu Köse, grip hastalığının ölümcül tehlikesi olduğuna dikkat çekti:
“GRİP AŞINIZI MUTLAKA YAPTIRIN”
Kış soğuklarının başlamasıyla birlikte, üst solunum yolu hastalıklarında artış görüldüğünü ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Seda Selimoğlu Köse, gripten korunmanın en etkin yollarından birinin aşı olduğunu belirtti.
Grip virüsünün çok kolay ve hızlı bulaştığına ve ciddi bir hastalık olduğuna dikkat çeken KBB Uzmanı Op. Dr. Seda Selimoğlu Köse, “Grip virüsü, vücuda girdikten sonra bulgular ortaya 2 ya da 3 günde ortaya çıkabiliyor. Bu hastalık, yetişkinlerde bir haftaya kadar devam edebiliyor. Gribe yakalanan kişilerde yüksek ateş, baş ağrısı, vücutta kırgınlık, kuru öksürük, üşüme, titreme, terleme, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı görülmektedir. Uzun süren yüksek ateş, aşırı halsizlik, şiddetli öksürük, nefes almada zorluk, bilinçte değişiklik gibi durumlarda ise zaman kaybetmeden doktora başvurulmalıdır” açıklamasında bulundu.
“65 yaş üstü mutlaka aşı yaptırmalı”
Altı aydan büyük tüm çocukların, astım, şeker, nörolojik hastalığı, bağışıklık sistemi bozukluğu olan kişilerin mutlaka aşı yaptırması gerektiğini vurgulayan KBB Uzmanı Op. Dr. Seda Selimoğlu Köse, “65 Yaş ve üstü, 6 aydan büyük bebek ve çocuklar, şeker hastaları gibi kronik metabolik hastalığı olanlar, böbrek hastalığı, kan ve kemik iliği hastalığı olanlar, kronik akciğer hastaları ve kalp-damar hastaları, hamileler, emziren anneler, hasta bakımıyla uğraşanların özellikle aşı olmaları gerekir” dedi.

gripasisi seda-selimoglu-kose

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.