Hatsu’dan, Hatay’a 6 Yeni Arıtma Tesisi

Asi Nehri ve Akdeniz’e dökülen diğer derelere atıksuların çevreye zarar vermeyecek ve temiz bir şekilde deşarj edilmesi amacıyla atıksu arıtma tesisi projelerini hayata geçiren Genel Müdürlük, daha önce Samandağ ve Dörtyol Belediyesi tarafından başlatılan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatlarını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunduklarını aktardı.

Antakya Serinyol, Erzin, Reyhanlı ve Kırıkhan’daki Atıksu Arıtma Tesisi inşaatlarında da çalışmaların özverili şekilde sürdüğünü hatırlatan İdare, yapımı devam eden ve yapılması planlanan arıtma tesisleriyle Akdeniz ile Asi Nehri’ne temiz su akmasının sağlanacağını ve atıksuların yarattığı çevre kirliliğinin önüne geçileceğini vurguladı.

HATSU, atıksuları “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” kriterlerine uygun şekilde arıtmasını sağlayacak ve ileri teknoloji sistemleriyle yapılan arıtma tesislerinin maliyetlerini şu şekilde açıkladı: “Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi 7 milyon 137 bin 509 TL, Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi 10 Milyon 334 Bin 575 TL, Antakya Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi 7 Milyon 086 bin 194 TL, Erzin Atıksu Arıtma Tesisi 7 milyon 917 bin 763 TL, Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi 4 milyon 300 bin TL, Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi 10 milyon 335 bin TL.”

Küçükdalyan-Narlıca, Hassa, Kumlu ve Altınözü atıksu arıtma tesislerinin proje aşamasında olduğunu vurgulayan HATSU, söz konusu çalışmalar ile sağlıklı çevreyi sağlama, koruma ve gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

İdare ayrıca, Antakya, Kırıkhan, Reyhanlı ve Erzin ilçelerinde yapımı devam eden arıtma tesislerinin 2017 yılında tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

hatsu-hataya-6-yeni-aritma-tesisi-kazandirdi-4 hatsu-hataya-6-yeni-aritma-tesisi-kazandirdi-5 hatsu-hataya-6-yeni-aritma-tesisi-kazandirdi-6

Önceki İçerikBelen Kaymakamlığı’nı Temsilen 8 Katılımcı İtalya’da
Sonraki İçerik“Hayat Engelsiz Güzel” Projesi Onay Aldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.