Belen Kaymakamlığı’nı Temsilen 8 Katılımcı İtalya’da

Belen Kaymakamlığı Proje Ofisince hazırlanan Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi kapsamında finanse edilen ve İtalya organizatörlüğünde yürütülen ‘’My Land Is Your Land’’ adlı projeye Belen Kaymakamlığı’nı temsilen katılım sağlandı.
İtalya, Türkiye ve Romanya’nın katıldığı bu proje sayesinde bir hafta boyunca katılımcılar kendi kültürlerini tanıtma ve diğer kültürleri yakından tanıma fırsatı buldu. Türklerin hazırladığı ve birçok yöresel ürünün sergilendiği masa katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Proje kapsamında yapılan aktivitelere katılan Türk katılımcılar İtalyan yerel danslarını öğrenme fırsatı buldu. Proje sonunda şehrin tiyatro salonunda gerçekleşen etkinlikte ise tüm ülke katılımcıları ortak hazırladıkları gösteriyi halkın beğenisine sundu.
Etkinlikte özellikle Mevlana ve sema konusunun işlendiği sahne ve ney dinletisi büyük beğeni topladı. Ayrıca hazırlanan gösteride İtalyan ve Türk katılımcılar birlikte ‘’Hayat Bayram Olsa’’ ve “Anlıyorsun Değil mi?” adlı parçaları seslendirdiler.
Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN, “21-28 Ekim 2016 tarihleri arasında Kaymakamlığımızı temsilen katılan 8 kişi hem yeni arkadaşlıklar edindi hem de kendilerini sosyal ve kültürel alanda geliştirme fırsatı buldular. Kültürel geziler yaparak, eğlenceli ve dolu dolu bir proje geçirerek güzel anılar ve dostluklarla Türkiye’ye döndüler. Katılımcılara ve projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

belen-1 belen-3 belen-4

Önceki İçerikArsuz,İskenderun ve Dörtyol’da Elektrik Kesintisinin Olacağı Yerler
Sonraki İçerikHatsu’dan, Hatay’a 6 Yeni Arıtma Tesisi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.