Down Sendromlu Çocuklar Kaynaşma Yemeğinde Bir Araya Geldi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi ve Sinem+1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirtti.
Sinem+1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, İskenderun Down Cafe’de Down Sendromlu çocuklar ve aileleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Düzenlenen kaynaşma yemeğinde bir araya gelen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi ve Sinem+1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil,” Bölgede ilk defa İskenderun Belediyesi tarafından Down Cafe projesi hayata geçirildi. Toplumumuzun engellilerle ortak bir mekânda buluşmasını sağlayacak olan bu proje, engellilerin daha iyi tanınıp anlaşılmalarına, sosyalleşmelerine ve böylece toplumsal bütünlüğün oluşmasına vesile olacaktır. Engelli kardeşlerimizin İskenderun’da yaşamaktan mutlu olmalarını sağlamak bizim için en büyük mutluluk kaynağıdır. “dedi.

Sinem+1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil,” engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Onların sorunlarını, sıkıntılarını dinliyor, çözüm yolları arıyoruz. Sık sık onlarla ve aileleri bir araya geliyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Belediye Başkanımız bizleri yalnız bırakmıyor. Down Cafe’ye ilgi her geçen gün artıyor. Tüm vatandaşlarımızı buradaki güzel ortamı görmeye davet ediyorum. Proje ile Down Sendromlu gençlerimiz için yeni bir yaşam alanı oluştu. Burada bu güzel çocuklarımız hem iletişim ve becerilerini geliştiriyor, hem de sorumluluk duygusu içerisinde çalışıyorlar” diye konuştu.

3 4 5 7 8

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.