Tecavüz Meşrulaşıyor mu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verilen önerge ile tecavüzü meşrulaştırma çalışmalarına şiddetle karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Devlet olarak, STK lar olarak kadınların hayatlarını daha kolay hale getirme çalışmaları yapmamız gerekirken, yapılmak istenilen bu düzenleme ile nerdeyse çocuk yaşa kadar inen bu iğrenç davranış biçimi mecliste onaylanmış olmaktadır.

Bu olayda üzüntümüzü ikiye katlayan bir başka durum ise maalesef bu önergenin altında bir Hatay milletvekilinin 3 çocuk sahibi, eczacı, Hacı Bayram Türkoğlu’nun imzasının olmasıdır. Eşi hanımefendinin bu durum karşısında çok zor şartlarda kaldığını düşünerek aracılığınız ile kendisine de geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz.

Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yüzünün kararmasına izin vermeyecek olan cumhuriyetçi Türk kadınlarıyız. Hatay KAGID adıyla bir çatı altında buluşan biz çalışan kadınların amacı, kadınlarımızın, kızlarımızın geleceğini güven altına alınmasında katkı sağlamaktır. Böyle talihsiz girişimlerin amacına ulaşmaması için her türlü çalışmanın karşısında olacağımızı belirterek bu önergeyi şiddetle kınadığımzı kamuoyuna saygıyla bildirmek isteriz.

HATAY KAGID
Yönetim Kurulu Üyeleri
tecavuz

Önceki İçerikArsuz, büyük bir şantiye alanı gibi
Sonraki İçerikJapon Araştırma Direktörleri Türkiye ile Japonya arasında dostluk köprüsü kurmak istiyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.