Musa Ağacı’nın Bakımı Yapıldı

Hatay’ın Samandağ ilçesi Hıdırbey Mahallesi’nde bulunan ve ünü dünyada bilinen tarihi Musa Ağacı’na zarar vereceği belirlenen olumsuzlukların giderilmesi için çalışma gerçekleştiren HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, tarihi ağacın bakım çalışmalarını gerçekleştirdi.

Hatay Valiliğinin talimatları doğrultusunda hazırlanan rapora istinaden harekete geçen Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığındaki görevli biyolog doktor ve ziraat mühendisinin gözetiminde ağacın doğu kısmında yer alan ve kırılan dal 45 derecelik açı ile kesildi. Kesilen bölgeye zarar görmemesi amacıyla aşı macunu ile kaplayan ekipler, kuru dallarda budama çalışması gerçekleştirerek dalların uygun yerlerini de aşı macunu ile kapladı.
Ayrıca ağaç üzerindeki kovukları aşı macunu ile kapatan HBB ekipleri, ağaç gövdesine ziyaretçiler tarafından yapıştırılan, sakız, peçete, yaprak, bez gibi yabancı maddelerin temizliğini yaparak, ağaca ulaşmayı mümkün kılan platformunun ağaçla teması engellenecek şekilde yeniden düzenlenmesi yapıldı.

musa-agaci-1 musa-agaci-2 musa-agaci-3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.