İSTE’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ebediyete İntikalinin 78. Yıl Dönümünde Anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikalinin 78.nci yıl dönümünde, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) tüm birimlerinde yapılan programlarla anıldı. İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda gerçekleştirilen ana anma programına ise Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen, Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, Rektör Yardımcısı Mevlüt Aktaş, Genel Sekreter Yılmaz Çiğdem, akademik ve öğrenciler katıldı.

Yapılan Saygı Duruşu ve akabinde hep birlikte okunan İstiklal Marşı ile başlayan anma programında, Gazi Mustafa Atatürk’ün “bilim ve üniversiteye” verdiği değeri anlatarak Türkiye Cumhuriyeti’ni yükseltecek olan gençlere seslenen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Bu cumhuriyeti bizlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk armağan etmiştir. O’nun değerini içinde bulunduğumuz günlerde her geçen gün daha iyi anlıyoruz, yokluğunu hissediyoruz. Atatürk gerçek bir aydındı. Sistematik bir şekilde düşünüyor, okuyor ve yazıyordu. Nutuk böyle bir anlayışın ürünüdür. Bilime ve üniversiteye önem ve değer veriyordu. Sadece bir askeri deha değildi. Gerektiğinde bir geometri kitabı yazabilecek nitelikte bir uzmanlığa sahipti. Değişimi gerçekleştirebilen ve yönetebilen gerçek bir liderdi. Yenilikçiliğe gerçekten önem veriyordu. Başarının yenilikçilikten, yenilikçilik kabiliyetinden geçtiğini ifade eden konuşmaları vardır. Bilimsel sohbetlere katılır, sonuna kadar dinlerdi. Gençlere ve çocuklara bayram hediye eden bir liderdi. Atatürk sanatı da çok severdi. Atatürk’in sevdiği şarkıları dinlemek elbette güzel. Ancak, artık Atatürk’ün okuduğu kitapları ki, konu yelpazesi çok geniştir, merak etmemiz, onun zihin dünyasını da çok daha iyi anlamamız gerekiyor kanaatindeyim. Atatürk yıllar önce yenilikçi ve çağdaş üniversitelerin nasıl olması gerektiğine dair konuşmalar yapmış, bu bağlamda yüksek ideal ve vizyonlar ortaya koymuştur. İSTE olarak biz bu vizyonu uygulamaya çalışıyoruz” sözleri ile Atatürk’ün hayatından kesitler paylaştı.

Atatürk’ün bağımsızlık tutkusu ile dünyaya ders verdiğini belirten İskenderun Yükseliş Koleji Genel Müdür Yardımcısı Aykut Davut Öktem; “Atatürk’ün bağımsızlık tutkusu bütün ülkelere büyük bir örnek olmuştur. Atatürk’ün fikir, düşünce ve inkılaplarını aktarmak boynumuzun borcudur “ sözleri ile gelecek nesillerin Cumhuriyeti daha yükseklere taşıyacağını vurguladı.

İskenderun Yükseliş Koleji ile işbirliği yapılarak düzenlenen anma programı kapsamında; İSTE Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Yahya Yılmaz, Atatürk’ün Türk Milletinden istediği ‘Milli Birlik ve Beraberlik’ vurgulu bir konferans verdi.

Anma programı; şiir dinletileri, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmesi, Yükseliş Koleji öğrencilerinin piyes gösterisi ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen’in kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere birlikte plaket ve madalya vermesi ile sona erdi.

2 4 6

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.