Arsuzlular’dan net mesaj,”İzindeyiz ATAM”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 78. Yıldönümü’nde Arsuz’da da büyük bir şükran, minnet ve saygıyla anıldı. Arsuz Belediyesi’nin Gözcüler Hizmet Binası’ndaki Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından, Naci Uyar Anadolu Lisesi’nde devam anma programında, öğrenciler hem Atatürk imzalı ve üzerinde ‘İzindeyiz’ yazılı tişörtleri, hem de ‘Mustafa Kemaller Tükenmez” şeklindeki haykırışlarıyla Ata’ya bağlılıklarını dile getirdi.

Ata’ya bağlılık
Törenlere, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Emin Albayrak, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Arsuz Müftüsü Mustafa Dönmez, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, okul müdürleri, öğrenci, öğretmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ata’nın aramızdan ayrılış saati olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların yarıya çekilmesinin ardından Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha Ata’nın huzuruna çelenk sundu. Törenler, daha sonra Naci Uyar Anadolu Lisesi’nde devam etti.

” Atatürk’üm hep bizimle olacaksın”
Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Hülya Peköz yaptı.
Atatürk’ün emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırmak için O’nun ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması ve verdiği çabanın değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Peköz, “Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Yalnızca 10 Kasım’lar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için 10 Kasımları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Ulu Önderim; Atatürk’üm, iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve hep bizimle olacaksın. Bize bıraktığın ışık yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Seniz özlüyoruz ve her zaman izinden gideceğiz” dedi.
Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi öğrencilerinin başarıyla sergilediği “İzindeyiz” ve “Atatürk’ten sesleniş” adlı sunumun ardından sahnelenen oratoryo katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerin duygulandıran anma töreni, müzik öğretmenleri eşliğinde okul korosunun Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmesi ve öğrencilerin parçaları birleştirerek oluşturdukları Atatürk posteri gösterisiyle son buldu.

arsuz-1 arsuz-2 arsuz-3 arsuz-4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.